17.02.2008. / 10:43

Autor: Igor Ćutuk

AFGANISTAN

Najmanje 80 poginulih u samoubilačkom napadu

Guverner afganistanske pokrajine Kandahar u kojoj se dogodilo krvoproliće pretpostavlja da je riječ o samoubilačkom napadu za koji odgovornima smatra talibane

Najmanje 80 ljudi je poginulo, a među poginulima ima i djece, u bombaškom napadu u blizini grada Kandahara u Afganistanu, na izletištu na kojem se održavaju borbe pasa. Potvrdio je to guverner afganistanske pokrajine Kandahar koji pretpostavlja da je riječ o samoubilačkom napadu.

"Prema podacima koje imam, 60 mrtvih tijela dovezeno je u bolnice, a još 20 tijela su odnijeli rođaci", rekao je kandaharski guverner Assadullah Khalid.

Riječ je o napadu s najviše žrtava dosad u Kandaharu, gradu koji se smatra kolijevkom afganistanskih talibana koji su na vlasti bili od 1996. do 2001. godine, kad ih je svrgnula međunarodna koalicija.

Od tada su njihovi smrtonosni napadi vrlo česti. Predsjednik Pokrajinskog vijeća Wali Karzai, brat aktualnog afganistanskog predsjednika Hamida Karzaija za France presse je rekao da je bez sumnje riječ o samoubilačkom napadu.

"Tko bi ovdje mogao počiniti samoubilački napad? Bez sumnje je riječ o talibanima", odgovorio je Karzai na novinarsko pitanje o potencijalnim napadačima. Glasnogovornik talibana Zabihullah Mujahid odbio je preuzeti odgovornost za napad, rekavši za France presse kako zasad nemaju komentara.

Vezane vijesti

Afganistan očekuje 4 milijarde dolara od donatora

Afganistan očekuje 4 milijarde dolara od donatora

Zemlje donatori vjerojatno će obećati 4 milijarde američkih dolara civilne pomoći za Afganistan nakon 2014. na donatorskoj konferenciji u Japanu… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika