17.02.2008. / 17:58

Autor: Igor Ćutuk

SKANDALOZNO

U Osijeku srušen spomenik Augustu Cesarcu

Popularnog osječkog Šetača, koji je ostao na nogama i u vrijeme najsilovitijih granatiranja grada, noćas je automobilom srušio tridesetogodišnjak iz Tenje koji tvrdi da je to bilo nenamjerno

Osječkoj se policiji prijavio tridesetogodišnjak iz Tenje koji je priznao da je rano jutros automobilom osječkih registracijskih oznaka srušio spomenik posvećen književniku Augustu Cesarcu.

Tenjanin tvrdi da je nenamjerno srušio bakreni kip popularnog osječkog Šetača, koji se od 1974. godine nalazio na Trgu slobode u blizini naknadno postavljenog spomen obilježja stradalnicima iz Domovinskog rata.

Upravo zbog gusto postavljenih željeznih stupova spomenika stradalnicima novinarima nije jasno kako se tridesetogodišnjak uspio automobilom približiti spomeniku.

Protiv počinitelja iz Tenje, osječkog prigradskog naselja nastanjenog mahom srpskim stanovništvom, slijedi pokretanje više prekršajnih prijava zbog kršenja Zakona o sigurnosti prometa na cestama, točnije zbog kretanja suprotno postavljenom prometnom znaku, nepropisne radnje vozilom, vožnje unazad i napuštanja mjesta događaja.

Djelatnici gradske komunalne tvrtke Unikom osječkog su Šetača odvezli na procjenu štete i restauraciju.

Vezane vijesti

Predstavljena internetska stranica o komarcima

Predstavljena internetska stranica o komarcima

Na Odjelu za biologiju osječkoga Sveučilšta Josipa Jurja Strossmayera danas je predstavljena internetska stranica o komarcima u Osijeku. Pročelnik… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika