21.02.2008. / 17:53

Autor: Sandra Županić

POGLAVARSTVO ZAGREBA

Uskoro raspisivanje natječaja za novi Dinamov stadion

Gradski su čelnici odlučili još povećati područje na kojem će se graditi stadion tako da u obzir dolazi cijelo područje od savskog nasipa do Avenije Dubrovnik

Na sjednici je Gradsko poglavarstvo odlučilo da će raspisati anketni pozivni urbanističko-arhitektonski natječaj za lokaciju na Kajzerici gdje bi se trebao graditi alternativni stadion Maksimirskom.

Gradski su čelnici odlučili još povećati područje na kojem će se graditi stadion tako da u obzir dolazi cijelo područje od savskog nasipa do Avenije Dubrovnik.

Pročelnik Gradskog zavoda za prostorno uređenje Ivica Fanjek rekao je da je za stadion oslobođena parcela od 40 hektara na kojoj će se graditi stadion prema FIFA-inim pravilima za 50 tisuća gledatelja.

U sklopu kompleksa stadiona bilo bi 60 tisuća metara kvadratnih za poslovne sadržaje. Također Fanjek je rekao da postoji mogućnost uklanjanja drugog i trećeg paviljona Velesajma, a Aleja Nacija i peti i šesti paviljon morali bi ostati netaknuti.

Dodao je kako sudbina Hipodroma nije još poznata već će sve biti puno jasnije nakon natječaja. Bandić je na to rekao da se Hipodrom neće dirati, barem sljedećih 10 godina te da struka mora naći način za suživot ta dva velika sportska objekta.

Vezane vijesti

Bandićevi milijuni za stadion ipak Dinamu

Bandićevi milijuni za stadion ipak Dinamu

Već ovog ljeta, unatoč manjku u proračunu, Milan Bandić je odlučio uložiti dodatnih 30 milijuna u sjevernu tribinu stadiona Maksimir. Time će gradsko… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika