07.08.2002. / 00:00

Autor: Norman Müller

Požar na Jakuševcu

PALIONICA PUTO TREBA SE ZATVORITI

ZAGREB: Zavod za javno zdravstvo organizirati će pregled u Domu zdravlja “Novi Zagreb”, za stanovnike Jakuševca, a od danas će zbog eventualnih zdravstvenih problema na pregled i vatrogasci koji su sudjelovali u gašenju velikog požara koji je izbio prošli tjedan u spalionici opasnih otpada na Jakuševcu. Kakav je utjecaj požar na nasade u njegovoj okolici, sanitarna inspekcija još nije službeno provjerila. Kvaliteta zraka na zagrebačkom području je zadovoljavajuća, međutim nalazi vode, tla i podzemnih voda bit će gotovi tek za 10 dana.

Inače, PUTO je palionica koja je već u vrijeme nabavke bila zastarjela zato što je otvorenog tipa što nije spriječilo vlast da je “masno” plati. Ni na jednoj bačvi odloženoj u PUTO-u nije bilo evidencije o vrsti otpada, što je nedopustivo. Uprava PUTO-a ni sada ne zna što je točno izgorjelo, a bačve su svjesno izložili suncu. Mnogi smatraju da palionicu definitivno treba zatvoriti, ali kako je rekla zagrebačka gradonačelnica odluku o konačnom zatvaranju palionice na Jakuševcu donijet će isključivo struka jer ona jedina može dati pravi odgovor.

Ratko Bedeković, predsjednikom Udruge za zaštitu okoliša Jakuševac je za razliku od gradonačelnice izjavio kako PUTO neće ostati na Jakuševcu te će, ukoliko to bude potrebno, cijeli Zagreb dignuti na noge. Udruga traži i smjenu ministra Bože Kovačevića te kaznenu odgovornost direktora palionice Vladimira Gažića.

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika