25.02.2008. / 16:03

Autor: Igor Ćutuk

LANČANI UČINAK

Čelnici Republike Srpske ne odustaju od referenduma o odcijepljenju

U Republici Srpskoj ne odustaju od namjere održavanja referenduma o odcijepljenju Republike Srpske i ističu kako bi svako protivljenje referendumu bilo prorivno demokratskim procesima

Čelnici Republike Srpske ostaju ustrajni u nastojanju očuvanja prava na organiziranje referenduma o statusu tog entiteta unutar Bosne i Hercegovine.

Predsjednik Republike Srpske Rajko Kuzmanović u izjavi koju prenosi banjalučki internetski portal Banjalukalive ističe kako su protivnici referenduma samim time i protiv demokratskih procesa.

"Oni koji ne dopuštaju referendum su apsolutno protiv demokratskih procesa i onoga što pripada svakom narodu", rekao je Kuzmanović.Prema njegovim riječima, referendum je legitimno pravo svakog naroda i ne može biti zabranjen nigdje i ničime.

Visoki predstavnik međunarodne zajednice u BiH Miroslav Lajčak u svojim je istupima više puta osporio pravo na referendum koji bi vodio otcjepljenju Republike Srpske od BiH. Takvo Lajčakovo stajalište javno su zajedničkom izjavom poduprli i veleposlanici u BiH zemalja članica Europske unije.

Vezane vijesti

Sindikati traže raspisivanje referenduma

Sindikati traže raspisivanje referenduma

Četiri hrvatske sindikalne središnjice uputile su otvoreno pismo predsjedniku Hrvatskog sabora i saborskim zastupnicima s zahtjevom za raspisivanjem… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika