28.02.2008. / 09:23

Autor: Igor Ćutuk

SABOR

Oporba kritički o 'centralističkom' proračunu

Saborska oporba na jučerašnjoj je maratonskoj sjednici kritizirala prijedlog ovogodišnjeg proračuna koji nazivaju centralističkim i nedovoljnim za pozitivne pomake u radu lokalne uprave i samouprave

Ovogodišnji proračun vodi u daljnju centralizaciju i nedovoljan je za pozitivne pomake u radu lokalne uprave i samouprave, odnosno početak procesa decentralizacije, zaključila je saborska oporba tijekom jučerašnje maratonske rasprave u Hrvatskom saboru o ovogodišnjem državnom proračunu.

Maratonska sjednica, na kojoj se jučerašnja cjelodnevna rasprava protegnula i na rane jutarnje sate, zaključena je oko jedan sat iza ponoći.

Ministar financija Ivan Šuker zahvalio je zastupnicima na konstruktivnoj raspravi. Zahvalan je, kako je rekao, i ekonomskim analitičarima koji su ustvrdili da su nam zamrznuta novčana sredstva koja od Europske unij još nismo ni trebali dobili.

Na meti kritika oporbe našli su se pak premijer i ministri, koji su saborsku dvoranu napustili ranije. Ako zastupnici mogu izdržati maratonsku sjednicu morali bi to moći i ministri, smatra oporba.

Nastavak saborske sjednice predviđen je tijekom prijepodneva.

Vezane vijesti

Slinavci oko premijera plasiraju gadarije

Slinavci oko premijera plasiraju gadarije

Potpredsjednik SDP-a i predsjednik saborskog odbora za prostorno uređenje i graditeljstvo Zlatko Komadina odbacio je danas kao neistinite navode iz… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika