05.03.2008. / 10:34

Autor: Igor Ćutuk

GLAVNI TUŽITELJ

Zatvaranje Haškog suda zasad teško zamislivo

Glavni haški tužitelj Serge Brammertz smatra da je uhićenje preostale četvorice bjegunaca problem cijele međunarodne zajednice

Zatvaranje Haškog suda u sadašnjem trenutku teško je zamislivo jer je više od 50 osoba u raznim fazama sudskih postupaka, a četvorica haških bjegunaca još nisu ni uhićena, izjavio je glavni haški tužitelj Serge Brammertz uoči trodnevnog posjeta Bosni i Hercegovini.

Brammertz je u razgovoru za sarajevski Dnevni avaz izjavio kako je uhićenje preostale četvorice haških bjegunaca problem međunarodne pravde i stvar kredibiliteta cijele međunarodne zajednice.

Istaknuo je kako će učiniti sve ne bi li se Radovan Karadžić, Ratko Mladić, Goran Hadžić i Stojan Župljanin što prije našli iza rešetaka. Dodao je, međutim, kako je u tim naporima presudna pomoć međunarodne zajednice i zemalja s područja bivše Jugoslavije.

"Međunarodna zajednica ne može dopustiti da zločini prođu nekažnjeno. Ona ne može dopustiti nekim osobama da jednostavno pričekaju do trenutka kada će se pravda za njih prestati interesirati", rekao je glavni haški tužitelj uoči posjeta Bosni i Hercegovini.

Vezane vijesti

Počinje li u Nizozemskoj zabrana pušenja marihuane za turiste?

Počinje li u Nizozemskoj zabrana pušenja marihuane za turiste?

Sudac okružnog suda u Haagu uskoro će odlučiti o tome hoće li Nizozemska zabraniti turistima ulazak u 'coffe shopove', piše BBC. Ova zabrana… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika