11.03.2008. / 13:13

Autor: Sandra Županić

KULTURA

Močvara se zatvara 11. svibnja

Zatvaranje Močvare očekuje se iza 11. svibnja kada će se održati koncert grupe Let 3

Zagrebački klub Močvara prestaje s radom za manje od dva mjeseca, točnije posljednji koncert će se održati 11. svibnja. Vodstvo Udruženja za razvoj kulture (URK), koje je osnivač i voditelj kluba Močvara, na današnjoj je konferenciji za novinare najavilo zatvaranje kluba jer se već niz godina ne mogu dogovoriti sa zagrebačkim gradskim vlastima o korištenju prostora bivše tvornice "Jedinstvo" u kojoj je ovaj klub smješten.

"Tijekom devetogodišnjeg postojanja Močvara se nametnula kao jedan od vodećih kulturnih centara urbane kulture i kulture mladih u Zagrebu i Hrvatskoj. Najveći problem nam je Grad Zagreb koji je vlasnik prostora u kojem se nalazimo i koji nam od 2003. nije produžio ugovor o korištenju prostora i to bez ikakvog objašnjenja. Nebrojeno smo puta pokušavali stupiti u kontakt s gradskim vlastima, pisali dopise i nudili konkretna rješenja, a naišli smo samo na ignoriranje i lažna obećanja. Situacija je kulminirala zlonamjernim i lažnim priopćenjem Povjerenstva za kontrolu korištenja prostora u vlasništvu Zagreba koje predlaže deložaciju Močvare. U takvim uvjetima nemoguće je nastaviti s radom pa smo odlučili zatvoriti Močvaru", rekao je glasnogovornik Močvare Božidar Markulinčić.

Kornel Šeper, predsjednik URK-a, kaže da će klub ostati zatvoren sve dok se ne ispune uvjeti za njegovo normalno funkcioniranje što bi uključivalo potpisivanje novog, višegodišnjeg, ugovora o korištenju prostora te ispravak lažnog izvješća Povjerenstva za kontrolu korištenja prostora u vlasništvu Zagreba.

Preostali 61 dan do zatvaranja Močvare bit će ispunjen bogatim programom u kojem će koncerte održati Arsen Dedić, Hladno Pivo, TBF i Einstürzende Neubauten. Močvara će biti zatvorena 11. svibnja kada će veliki koncert održati riječka grupa Let 3.

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika