16.03.2008. / 09:49

Autor: Igor Ćutuk

KRVOPROLIĆE NA TIBETU

Kineska vojska jutros izišla na ulice Lhase

Kineski izvori navode da je u jučerašnjim sukobima s tibetanskim prosvjednicima spaljeno deset civila, no tibetanska vlada u egzilu tvrdi da je žrtava mnogo više. Kineska vojska danas je izišla na ulice Lhase

Stotine naoružanih kineskih policajaca i vojnika patrolira od jutros ulicama tibetanske prijestolnice Lhase osiguravajući provedbu strogog policijskog sata nakon nasilnih prosvjeda Tibetanaca.

Jedna kineska televizija izvijestila je da je približno 200 vojnih vozila jutros ušlo u Lhasu, a na snimkama koje je objavila prikazane su uglavnom puste ulice Lhase kojima samo patroliraju oklopna i druga vojna vozila. Iz nezavisnih izvora te od građana i dužnosnika Lhase potvrđeno je da je stanovnicima naređeno da se ne kreću ulicama.

Kineska agencija Xinhua izvijestila kako je u jučerašnjim neredima spaljeno najmanje deset civila.

Tibetanska vlada Dalaj-lame u progonstvu u Indiji priopćila je, međutim, kako su kineske vlasti u jučerašnjim sukobima s tibetanskim prosvjednicima koje su predvodili budistički svećenici ubile najmanje trideset Tibetanaca, a možda čak i stotinu.

Za te podatke nije moguće dobiti potvrdu iz neovisnih izvora jer je Kina inozemnim medijima jučer ograničila pristup Tibetu.

Vezane vijesti

Kineski apel Europi

Kineski apel Europi

Zemlje eurozone koje su zaglibile u dužničku krizu "moraju još više imati na umu da su na istom brodu", ocijenila je u subotu agencija Xinhua, uoči… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika