16.03.2008. / 18:08

Autor: Igor Ćutuk

AKTUALNO

Počele sigurnosne pripreme za Bushev dolazak u Hrvatsku

Prva skupina američkih stručnjaka i operativaca za sigurnost već su u Zagrebu održali sastanke s policijom i sigurnosnim službama. Busha će u Zagrebu čuvati par stotina američkih agenata

U Hrvatskoj su počele sigurnosne i organizacijske pripreme za dolazak američkoga predsjednika Georgea Busha, najavljenog za 4. i 5. travnja.

Prethodnica američkog osiguranja, kako doznaje Jutarnji list, stigla je u Zagreb i već je održala prve operativne sastanke s predstavnicima policije, sigurnosnih služba i sustava zračnog prometa.

Pojedinosti sa sastanka američkih i hrvatskih stručnjaka i operativaca za sigurnost još nisu poznati, no očekuje se da će se za sigurnost američkog predsjednika brinuti nekoliko stotina agenata američke tajne službe.

Tijekom narednih nekoliko dana trebao bi stići i ostatak snaga američkog osiguranja koje će se brinuti za sigurnost američkog predsjednika tijekom njegova dvodnevnog boravka u Hrvatskoj.

Vršiteljica dužnosti glasnogovornice MUP-a Emina Lišić nije željela komentirati saznanja Jutarnjeg lista s obzirom na to da organizaciju boravka američkog predsjednika koordinira državna tajnica u Ministarstvu vanjskih poslova Bianka Matković.

Iz Ministarstva vanjskih poslova poručuju kako će s prvim informacijama o Bushevu dolasku javnost upoznati tijekom idućega tjedna. Pretpostavlja se da će mjere osiguranja biti na približno jednakoj razini kao i u vrijeme dolaska Pape Ivana Pavla II i najvjerojatnije će uvelike ovisiti o američkim standardima osiguranja koje postavlja njihova tajna služba.

Ured za osiguranje Ministarstva unutarnjih poslova već godinama surađuje s američkom tajnom službom, a naši 'sigurnjaci' dosad su u nekoliko navrata boravili u Sjedinjenim Državama na programima obuke o zaštiti visokih državnih dužnosnika.

Vezane vijesti

'Bush je kriv za sve'

'Bush je kriv za sve'

Oko dvije trećine Amerikanaca vjeruje da je bivši američki predsjednik George Bush odgovoran za loše stanje američke ekonomije dok nešto manji… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika