19.03.2008. / 15:20

Autor: Sandra Županić

GALERIJA

Svečano potpisivanje sponzorskih ugovora za Top stipendiju

Svi potpisnici ugovora istaknuli su da je da je Top stipendija važan način ulaganja u mlade te da su zadovoljni što su Nacionalov partner u ovom projektu

Danas je Zlatnoj dvorani Povijesnog instituta u Zagrebu održano svečano potpisivanje ugovora između tjednika Nacional, koji je utemeljitelj akcije "Top stipendija za Top studente", i njegovih partnera u akciji – Ingre, Podravke, Diners Cluba, INA-e, VIPneta i HRT-a.

Svečanim potpisivanjem ugovora tako je započela sedma po redu "Top stipendija za top studente", u koju su se Nacionalovi partneri uključili sa 1,2 milijuna kuna. Činom potpisivanja ugovora počeo je i ovogodišnji natječaj za studente, a sve propozicije natječaja moći će se pronaći na u svakom broju tjednika Nacional i na internet stranici www.topstipendija.net.

"Akcija 'Top stipendija za Top studente' jedna je od akcija na koju svi možemo biti ponosni i primjera kako bismo se trebali ponašati u odgovornom društvu. Hrvatska ima sposobne i pametne ljude kojim treba dati šansu za kvalitetno obrazovanje, a naše stipendije upravo to potiču. Najpoznatije hrvatske tvrtke i gospodarstvenici prepoznali važnost ovih stipendija. Posebno sam sretan i ponosan što je krajem 2006., na inicijativu Nacionala, Vlada ukinula porez na stipendije do 4000 kuna.", na svečanosti potpisivanja ugovora rekao je predsjednik uprave NCL Media Grupe Ivo Pukanić.

Svi potpisnici ugovora istaknuli su da je da je Top stipendija važan način ulaganja u mlade te da su zadovoljni što su Nacionalov partner u ovom projektu.

Igor Oppenheim, predsjednik uprave Ingre, istaknuo je da je njegova tvrtka partner Top stipendije od samog početka i dodao: "Treba čestitati Nacionalu jer je njihovo dijete staro sedam godina i spremno za odlazak u školu. Činjenica da se za ove stipendije svake godine javlja sve više mladih na ponos je svima nama koji sudjelujemo u ovoj akciji. Svi koji se jave na natječaj za Top stipendiju, i oni koji je dobiju i oni koji je ne dobiju, dokaz su kvalitete."

Na svečanosti potpisivanja bio je i Radovan Fuchs, državni tajnik u Ministarstvu znanosti, obrazovanja i športa, savjetnik hrvatskog predsjednika Izet Aganović te predstavnici zagrebačke gradske vlasti, hrvatskih sveučilišta, veleučilišta i visokih škola.

Osim glavnih sponzora koje koji će osigurati stipendije za 30 studenata, već treću godinu u akciji sudjeluju i regionalni partneri – zadarske tvrtke HSTEC, Tankerkomerc i Turishotel koje zajedno stipendiraju dodatna dva studenta sa zadarskog sveučilišta. Time se broj dobitnika stipendija povećava na 32.

Kroz proteklih šest godina putem "Top stipendije za Top studente" stipendirano je 147 studenata iz cijele Hrvatske sa 40 različitih fakulteta.

Svake godine prorektori svih hrvatskih sveučilišta te predstavnici veleučilišta i visokih škola čine Stipendijsko vijeće, tijelo koje od svih prijavljenih studenata odabire sto finalista. Predstavnici tvrtki-partnera čine Stipendijsku komisiju i imaju težak zadatak da od sto finalista odaberu 32 najboljih studenata. Važno je napomenuti da se stipendije raspodjeljuju prema kvotama koje se rade na osnovi veličine pojedinog sveučilišta te broja prijavljenih studenata. Oba navedena izborna tijela moraju voditi računa da obuhvate što veći raspon fakulteta.

Za izabrane Top studente na kraju akademske godine priređuje se i velika svečanost proglašenja dobitnika na kojoj uvijek sudjeluju hrvatski predsjednik, premijer i mnogi članovi Vlade te time daju veliku podršku ovoj plemenitoj akciji. Ove godine svečanost će se održati u srpnju u hotelu The Westin u Zagrebu. Uskoro kreće predstavljanje "Top stipendije za Top studente" po hrvatskim gradovima,a prvo predstavljanje će se održati u Osijeku 9. travnja.

Fotogalerija

  • Predstavnici sponzora akcije s prošlogodišnjim laureatima
  • Predstavnici tvrtki sponzori TOP stipendije zajedno s predsjednikom Uprave NCL Media Grupe Ivom Pukanićem, državnim tajnikom Radovanom Fuchsom i savjetnikom predsjednika Stjepana Mesića Izetom Aganovićem
  • Stipendijsko vijeće s Top studentima 2007. godine
  • Predstavnici zadarskih tvrtki HSTEC, Tankerkomerc, Dražen Kalogjera Ivo Ivančić iz Veleučilišta Vern
  • Ivo Pukanić i Željko Menalo iz Dinersa
  • Pouzdan partner TOP stipendije je i INA u čije ime je ugovor potpisao Mladen Proštenik
  • Mladen Pejković iz tvrtke Vipnet prilikom potpisivanja ugovora
  • Top stipendiju sponozorira i INGRA, a ugovor je potpisao Igor Oppenheim
  • U stipendiranju najboljih hrvatskih studenata sudjeluje i Podravka. Ugovor je potpisao Dragan Habdija
  • Nina Šmigmator, voditeljica promocije NCL Media Grupe, Josip Guberina s HRT-a i Boško Lozica iz Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i šport

Vezane vijesti

Foto, Video: Rusko savršenstvo Ester Korotkova

Foto, Video: Rusko savršenstvo Ester Korotkova

Ruska manekenka Ester Evans pozirala je u donjem rublju tvrtke Incanto. Pravo ime joj je Ester Korotkova, članica je modnih agencija Avant Models i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika