22.03.2008. / 08:54

Autor: Igor Ćutuk

ZAGREB

Bad Blue Boysi razbili kameru HTV-a

Propala je sinoćnja akcija Bad Blue Boysa koji su najavili čišćenje Jelačićeva trga. Umjesto toga otjerali su novinare, verbalno se sukobili s nekolicinom građana te razbili kameru HTV-a

Propala je sinoćnja akcija Bad Blue Boysa kojom su se željeli ograditi od poziva na obračun sa subkulturnim skupinama koji je u njihovo ime nedavno poslan u javnost.

Umjesto najavljenog čišćenja Jelačićeva trga, tristotinjak okupljenih BBB-ovaca najprije se verbalno sukobilo s novinarima i nekolicinom građana, a nakon uvreda i teških riječi novinare su potjerali sa središnjeg zagrebačkog trga.

Snimatelju HTV-a koji je želio dokumentirati zbivanja razbijena je kamera.

Dinamovi navijači prvotno su pozvali sve Zagrepčane i pripadnike Bad Blue Boysa da uoči predstojećih uskrsnih blagdana zajedničkim snagama počiste središnji trg, želeći na taj način poslati poruku da nisu povezani s pozivima na nasilni obračun protiv supkulturnih skupina koji je najavljen za danas.

No, svega nekoliko od tristotinjak pristiglih BBB-ovaca prionulo je čišćenju. Ostali su najprije s Jelačić placa otjerali sve novinare i verbalno se sukobili s nekolicinom građana, a snimatelju HTV-a razbili su kameru. Ni nakon toga nije bilo čišćenja, nego su se navijači u koloni i pjevajući navijačke pjesme uputili u mimohod najužim središtem grada.

Večernjak piše kako je zahvaljujući međusobnoj solidarnosti novinara policija uspjela napraviti zapisnik o incidentu te ubrzo pronašla izgrednika kojeg je snimatelj prepoznao među masom navijača. Je li mladić napao snimatelja, policija će dodatno ustanoviti nakon što pregleda snimke sinoćnjeg događaja.

Udruga navijača Dinama prije nekoliko dana na internetskim je stranicama objavila priopćenje u kojem tvrdi kako nije povezana s navodnom elektroničkom poštom u kojoj se poziva na nasilje i obračunavanje s ostalim supkulturnim skupinama.

Vezane vijesti

'Bandić ne poštuje zakon'

'Bandić ne poštuje zakon'

Predsjednik zagrebačke Gradske skupštine Davor Bernardić optužio je danas zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića da krši zakon jer je odobrio,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika