23.03.2008. / 08:09

Autor: Igor Ćutuk

OSJEČKA KRIZA

Na pomolu dogovor oko vlasti u Osijeku

Šef pravaša Anto Đapić dobio je od predsjednika Stjepana Mesića potporu za sastavljanje osječke gradske vlasti. Podrži li ih i odlučujući HNS-ov glas, Osijek bi idući tjedan mogao dobiti novu vlast

Predsjednik Republike Stjepan Mesić razgovarao je u petak s predsjednikom Hrvatske stranke prava Antom Đapićem na njegov zahtjev, objavili su Business.hr i Media servis.

Šef pravaša tvrdi da je dobio Mesićevu potporu za sastavljanje osječke gradske vlasti, a Media servis navodi da je i u Osijeku već sve dogovoreno i da bi taj grad već u utorak trebao dobiti novu vlast.

Predsjednik HDSSB-a Vladimir Šišljagić nije želio komentirati tijek pregovora o sastavljanju vlasti u Osijeku niti mogućnost da je dogovor postignut. Tek je kratko rekao kako predsjednik Mesić dobro zna što treba napraviti u Osijeku.

HDZ se suzdržao od komentara, a HNS-ov Ivan Vrdoljak od čijeg glasa ovisi tko će biti gradonačelnik rekao je da će se i on čuti s predsjednikom Stjepanom Mesićem i objasniti mu zašto Đapić ne bi trebao biti gradonačelnik. Vrdoljak se još nada da će se Đapić povući jer on nakon svega, kako je rekao, ne može dići ruku za njega.

Poznato je da se osječki HNS već danima sa središnjicom stranke u Zagrebu dogovara oko rješenja osječke krize. U HNS-u navodno traže način da Vrdoljak ne glasuje za Đapića, ali da on ipak dobije HNS-ov glas što, kako se navodi u izvješću HRT-a, narodnjaci najvjerojatnije žele i dobro naplatiti.

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika