26.03.2008. / 08:25

Autor: Marko Biočina

SVAĐA U HNS-U

Sukob Kapraljevića i Čačića

"Stranka ne može počivati na dva čovjeka, pa bili to Vesna Pusić i Ratko Čačić. Ako je prije izbora i bila dilema Vesna ili Ratko, poslije izbora to više uopće nije opcija", smatra Kapraljević

Iako je Radimir Čačić u javnosti proglašen favoritom izbora za novog predsjednika HNS-a biti , postoje i drugi kandidati koji se ne slažu s takvom ocjenom. Jedan od njih je i Antun Kapraljević, dugogodišnji stranački dužnosnik i saborski zastupnik. On je u intervjuu Večernjem listu ustvrdio kako Radimir Čačić namjerno sabotira njegovu kandidaturu jer se boji ishoda izborne konvencije, s obzirom da se tamo glasa tajno.

"Ljudi na terenu izloženi su pritiscima. Naziva ih se i traži da povuku potpise koje su mi već dali. Vrše se pritisci na županijska vodstva da mi uskrate potporu, prigovara se županijama koje su donijele odluku da se o potpori kandidaturama glasuje tajno, a ne javno. Možda je riječ o bahatosti, ali prije mislim da se vodstvo boji ishoda izbora u stranci. Na konvenciji se ipak glasuje tajno", rekao je Kapraljević i naglasio kako svi ti pritisci dolaze iz Središnjeg odbora HNS-a gdje je predsjednik Čačić.

"Čačić sigurno nije jedini koji može spasiti HNS. Stranka sa 37.000 članova nije u krizi. U krizi je jedino političko vodstvo, a u njemu je i Čačić. Izborna je kampanja pokazala manjkavosti autoritarnog stila. Politika i projekti koje je HNS nudio sveli su se na zahtjev “nama premijera i ministricu vanjskih poslova”, a ostalo nije bitno. Ne samo da HNS nije stvorio tim nego nije stvorio ni trećeg čovjeka. Stranka ne može počivati na dva čovjeka, pa bili to Vesna Pusić i Ratko Čačić. Ako je prije izbora i bila dilema Vesna ili Ratko, poslije izbora to više uopće nije opcija. Tko želi dobro HNS-u i narodnjaštvu, za njega je to ni-ni situacija. Dakle, ni Vesna ni Ratko. Kad čamac plovi niz bujicu, a njegova dva putnika nemaju kormilo, svejedno je tko je u čamcu prvi, a tko drugi", smatra Kapraljević.

Radimir Čačić dosad nije odgovorio na optužbe svog stranačkog kolege.

Vezane vijesti

'Nema više naplaćivanja opomena'

'Nema više naplaćivanja opomena'

Vlada je Hrvatskom saboru uputila Prijedlog zakona o javno-privatnom partnerstvu. Prema riječima prvog potpredsjednika i ministra gospodarstva… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika