06.04.2008. / 08:54

Autor: Igor Ćutuk

POLITIKA

Hrvatska narodna stranka danas bira nasljednika Vesne Pusić

Radimir Čačić jedini ima potporu Središnjeg odbora HNS-a i favorit je današnjih unutarstranačkih izbora, čiji će rezultati biti poznati kasno poslijepodne

Hrvatska narodna stranka danas će dobiti novoga predsjednika.

Više od tisuću i pol izaslanika na Devetom izbornom saboru odabrat će ga među trojicom kandidata, a to su dosadašnji predsjednik Središnjeg odbora HNS-a Radimir Čačić, bivši saborski zastupnik narodnjaka Antun Kapraljević i međuimurski župan Josip Posavec.

Dosadašnja predsjednica Vesna Pusić, nakon osam godina provedenih na čelu stranke, odlučila se povući. Takvu je odluku donijela prije dva mjeseca, a za nasljednika predložila Radimira Čačića koji bi, kako je rekla, stranku mogao najbolje pripremiti za lokalne izbore iduće godine.

Čačić, koji je do danas bio na čelu Središnjeg odbora HNS-a jedini među kandidatima ima potporu tog stranačkog tijela, dok su Kapraljević i Posavec prikupili tek dvjestotinjak potpisa delagata Sabora te su time i njihove kandidature postale pravovaljane.

Stranački Sabor HNS-a održava se u Koncertnoj dvorani "Vatroslav Lisinski", a osim predsjednika stranke birat će se i predsjednik Središnjeg odbora, članovi Suda časti te Nadzornog odbora HNS-a.

Očekuje se da će na stranačkom saboru biti usvojen i program HNS-a za razdoblje do 2012. godine.

Rezultati unutarstranačkih izbora bit će objavljeni oko 16 sati, a dva sata kasnije očekuje se i obraćanje novoizabranog predsjednika HNS-a na čiji će prijedlog delegati potvrditi članove Savjeta HNS-a.

Vezane vijesti

Izbor Nikolića bez utjecaja na suradnju s Hrvatskom

Izbor Nikolića bez utjecaja na suradnju s Hrvatskom

Hrvatska ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić rekla je za beogradski dnevnik ''Politika'' od nedjelje kako je nedavni izbor Tomislava… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika