12.04.2008. / 11:54

Autor: Tanja Molvarec

Velika Britanija

Princ William postao pilot Kraljevskih zračnih snaga

Britanski princ William, sin nikada prežaljene Lady Di, preuzeo je jučer krila Kraljevskih zračnih snaga (RAF) od svog oca princa Charlesa. Wiilliam je tako pred očima svoje djevojke Kate Middleton, postao pilot RAF-a koji je prethodno već služio vojni rok u različitim postrojbama britanske vojske.

Čini se da je Williamu sudbina postati pilot jer je prethodno tu istu školu završio njegov otac, dok je očev brat kao pilot helikoptera sudjelovao u Falklandskom ratu. William je naučio letjeti tijekom četveromjesečne obuke ispunivši tako svoj san još od djetinjstva.

Zapovjednik zračnih snaga Glenn Torpy diplomiranim se letačima obratio riječima u kojima je istaknuo koliko je ovaj trenutak jedan od najvažnijih u karijeri zrakoplovca. „To je nešto što ne može napraviti mnogo ljudi i trebate biti vrlo ponosni na to što ste učinili“, dodao je.

Prinčeva djevojka Kate, bila je vrlo ponosna na svog dečka što se moglo i primijetiti jer su kamere zabilježile njezin neprestani smiješak tijekom trajanja ceremonije. RAF-ov agent za odnose s javnošću, Martin Locke naglasio je da je princ rođeni talent za zrakoplovstvo te da mu nije trebalo dugo da u potpunosti svlada sve vještine potrebne da postane pilot.

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika