14.04.2008. / 13:12

Autor: Tanja Molvarec

EXTRA ZONA

Toše Proeski ostao bez pola nominacija za Porin

Toše Proeski se zbog činjenice da je Makedonac može natjecati samo u inozemnim kategorijama, poručuju sa Instituta hrvatske glazbene industrije

Tragično preminuli pjevač Toše Proeski isključen je iz većine nominacija za dodjelu nagrade Porin zbog toga što je bio Makedonac, piše portal sutra.hr. Iako prvotno nominiran za album godine, pjesmu, duet, aranžman, snimku i produkciju godine, Proeski je odlukom Upravnog odbora Porina završio tek s nominacijama za pjesmu godine, arnažman i strani album.

Upravni odbor je čak tražio od direktorica Hit Recordsa Kristine Krajne da Toše Proeski uopće ne bude prijavljen na Porin iako njegov album ruši sve rekorde prodaje, a prošle je godine i osvojio Grand Prix Hrvatskog radijskog festivala. Siniša Škarica, predsjednik Instituta hrvatske glazbene industrije objasnio je da se za hrvatske Porine mogu natjecati samo državljani Hrvatske, a Toše je Makedonac i može se natjecati amo u inozemnim kategorijama.

Međutim, postavlja se pitanje kako je onda Edo Maajka, koji je Bosanac i ima putovnicu Bi H mogao dobiti nagradu Porin,a čak nije radio album s hrvatskim autorima. Uz to, Toše je poginuo kada je išao na gostovanje na hrvatsku televiziju, svjetski je UNICEF-ov ambasador a samim time i državljanin UN a, dakle građanin svijeta. Upravni odbor za sada šuti o ovoj odluci, ali bijes Tošinih navijača neće se moći tako lako stišati.

Vezane vijesti

Obiježena treća godišnjica smrti Toše Proeskog

Obiježena treća godišnjica smrti Toše Proeskog

Treća godišnjica smrti makedonske glazbene zvijezde Toše Proeskog u subotu obilježena je u cijeloj Makedoniji, a posebno u njegovu rodnom gradu… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika