16.04.2008. / 16:01

Autor: Igor Ćutuk

POŽEGA

Bivši HDZ-ov župan Ante Bagarić pod istragom

Anto Bagarić, kojega se sumnjiči za zlouporabe u poslovanju prilikom izdavanja mjenica propalom Kamen Ingradu Vlade Zeca, izjavio je da je iznenađen te kako bi sve to ponovno učinio

Protiv bivšeg požeško-slavonskog župana iz redova HDZ-a Ante Bagarića pokrenuta je istraga zbog sumnje u zlouporabu ovlasti u poslovanju.

Općinsko državno odvjetništvo u Požegi sumnjiči ga za izdavanje mjenica Požeško-slavonske županije tvrtki Kamen Ingrad, čime je županiji i bankama učinjena šteta od 15 milijuna kuna.

Pod istragom su i bivši predsjednik Uprave Kamen Ingrada Vlado Zec, članica Uprave Đurđica Kristić, bivši direktor Vodoprivrede Ivan Đurčević te pravne osobe Požeško-slavonska županija, Vodoprivreda u stečaju i Kamen Ingrad u stečaju.

Prema riječima glasnogovornice Županijskoga suda u Požegi Đurđice Trgovčić, Županijski sud u Požegi jučer je zaprimio zahtjev tamošnjeg Općinskog državnog odvjetništva protiv osumnjičenih fizičkih i pravnih osoba i predmet ide u redovitu proceduru kod istražnog suca.

Anto Bagarić novinarima je danas izjavio kako ga najnoviji razvoj događaja iznenađuje jer misli da je ranije dao dovoljno elemenata i obrazloženja kao svjedok na sudu u slučaju Kamen Ingrada i Vlade Zeca, a o ovome komentar može dati ako dobije rješenje o pokretanju istrage, po svemu onome što ga se tereti.

"I dalje tvrdim da sam kroz svoj posao želio isključivo pomoći Kamen Ingradu koji je bio u poteškoćama, odnosno radnicima te tvrtke. Sve ono što sam onda učinio, učinio bih i danas", dodao je Bagarić.

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika