05.05.2008. / 09:40

Autor: Hrvoje Šimičević

Pismo iz SAD-a

Borisu Tadiću prijete smrću

"Samo vi, izdajnici, imajte na umu da je najteže kazneno djelo izdaja naroda i države, a to je baš ono što vi činite. I nemojte biti sigurni da vas zbog toga neće stići ruka pravde i s najstrožom mogućom kaznom", stoji u pismu

Srbijanski predsjednik Boris Tadić zaprimio je prijeteće pismo u kojem ga zasad nepoznate osobe upozoravaju da će dobiti 'metak u čelo' zato jer je 'izdao Srbiju' piše beogradski Blic, navodeći kako je sporno pismo vjerojatno stiglo iz SAD-a. Poznato je kako je do sada Boris Tadić dobio nekoliko prijetnji smrću, a recentni potpis Sporazuma o stabilizaciji s EU motivirao je njegove političke protivnike da svoje prijetnje intenziviraju.

"Samo vi, izdajnici, imajte na umu da je najteže kazneno djelo izdaja naroda i države, a to je baš ono što vi činite. I nemojte biti sigurni da vas zbog toga neće stići ruka pravde i s najstrožom mogućom kaznom", stoji u prijetećem pismu, dok službena srbijanska tijela upozoravaju kako se ovakve prijetnje moraju shvatiti ozbiljno da se ne bi ponovila ista greška kao u 'slučaju Đinđić', kada su vlasti prikrivale prijetnje odslane bivšem premijeru Zoranu Đinđiću.

Blic piše kako se iz Chicaga, gdje je jedna od najvećih srbijanskih zajednica u SAD-u, odaslan oveći broj prijetećih pisama političarima u Beogradu, među kojima su primjerice predsjednik Skupštine Oliver Dulić, šef Nacionalnog ureda za suradnju s Haškim tribunalom Rasim Ljajić te tužitelj za ratne zločine Vladimir Vukčević.

Prošlotjedno Tadićevo potpisivanje SSP-a izazvalo je val nezadovoljstva i kritika njegovih političkih neistomišljenika, a većinom dojučerašnjih koalicijskih partnera. Prije nekoliko dana na jednom od predizbornih skupova premijer Vojislav Koštunica osudio je taj čin (potpisivanje SSP-a) kazavši kako će isti biti poništen nekon 11. svibnja, kada očekuje da će odnijeti izbornu pobjedu, a nerijetko se iz njegove stranke DSS, kao i od njegovih partnera može čuti kako je Tadić državni izdajica i neprijatelj.

Vezane vijesti

Nikolić susretom s Tadićem nastavio konzultacije

Nikolić susretom s Tadićem nastavio konzultacije

Konzultacije srbijanskog predsjednika Tomislava Nikolića s parlamentarnim strankama o formiranju nove srbijanske vlade nastavljene su u srijedu… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika