05.05.2008. / 15:49

Autor: Sandra Županić

ZAGREB

Umirovljenike će zbog pušenja izbacivati iz domova

Zbog prošlotjednog požara u Domu za starije i nemoćne osobe "Maksimir" u kojem je umrla 77-godišnje umirovljenice koja je i svojim pušenjem u sobi izazvala požar gradske su vlasti najavile poboljšanje uvjeta u domovima

U zagrebačkim domovima umirovljenika pušenje će biti dozvoljeno samo u prostorijama određenim za to i svako kršenje ove odredbe domskog reda strogo će se kažnjavati, a najstroža kazna bit će izbacivanje iz doma. Ovakav je zaključak donesen na sastanku pročelnika Gradskog ureda za zdravstvo, rad, socijalnu zaštitu i branitelje Zvonimir Šostar sa ravnateljima svih zagrebačkih domova umirovljenika. Na sastanku nije bila ravnateljica Domu za starije i nemoćne osobe "Maksimir" Jasminku Dlesk-Božić.

Zbog prošlotjednog požara u Domu za starije i nemoćne osobe "Maksimir" u kojem je umrla 77-godišnje umirovljenice koja je i svojim pušenjem u sobi izazvala požar gradske su vlasti najavile poboljšanje uvjeta u domovima.

"Trenutno testiramo sigurnosne uvjete u svim domovima. Nakon toga počet ćemo ugrađivati vatrodojavne sustave u sve stacionare za nepokretne korisnike jer su oni najugroženiji. U drugoj fazi u ostatak domova ugradit ćemo vatrodojavne sustave. Ne znam koliko će to stajati, platit ćemo koliko bude trebalo jer su nam ljudski životi najvažniji", na novinarskoj konferenciji održanoj u Gradskom poglavarstvu rekao je Zvonimir Šostar.

Još nije poznato hoće li Jasminku Dlesk-Božić biti suspendirana, jer o tome odlučuje Ministarstva zdravstva i socijalne skrbi.

Gotovo svi korisnici danas su vraćeni u Dom "Maksimir", a Zvonimir Šostar rekao je da šteta iznosi oko 160 tisuća kuna te da će hodnik i soba najviše zahvaćeni požarom biti obnovljeni za 15 dana. Također, svi zaposlenici i korisnici doma počeli su primati psihološku pomoć.

Na novinarsko pitanje hoće li biti poveća broj medicinskog osoblja u umirovljeničkim domovima Zvonimir Šostar rekao je da je to u nadležnosti Ministarstva zdravstva i socijalne skrbi ta da je ministar Darko Milinović pokazao želju da se povećaju zakonom propisani normativi.

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika