06.05.2008. / 10:11

Autor: Hrvoje Šimičević

Nova akademska godina

Prijemni ispiti i dalje u većini zagrebačkih fakulteta

Prema Brošuri Rektorskog zbora, većina fakulteta koji će i dalje ostati pri prijemnim ispitima, njih oko 10 posto, nalazi se u sastavu zagrebačkog sveučilišta, dok studenti ne odustaju od sutrašnjih prosvjeda zbog nepovoljnih uvjeta u školstvu

Ministarstvo znanosti i obrazovanja trebalo bi do kraja sljedećeg tjedna objaviti podatke o upisima u fakultete te o tome koji će fakulteti i visoke škole u sljedećoj godini u cijelosti priznavati državnu maturu, odnosno na kojim će se fakultetima polagati i razredbeni ispit, piše Jutarnji list. Prema Brošuri Rektorskog zbora, većina fakulteta koji će i dalje ostati pri prijemnim ispitima, njih oko 10 posto, nalazi se u sastavu zagrebačkog sveučilišta, a većina će fakulteta maturu priznavati kao jedini element upisa.

I dok  čelni ljudi u školstvu nastoje što efikasnije poslagati konce za sljedeću akademsku godinu, studenti koji su najavili sutrašnje prosvjede zbog stanja u prosvjeti i dalje stoje pri ovome stavu, bez obzira na sastanak s ministrom znanosti, obrazovanja i športa Draganom Primorcem, a glavna je okosnica sporna prilagodba bolonjskog procesa u hrvatskim okvirima.

Studenti će prosvjedima tražiti diplomski studij bez plaćanja školarine, kvalitetniju nastavu i da se poštuju uvjeti prema kojima su upisali studij, o čemu će danas ministar Primorac na izvanrednoj sjednici Rektorskog zbora tražiti očitovanje od Rektorskog zbora. Studente su do sada, prema njihovim riječima, visoka učilišta sustavno ignorirala. Ministar Primorac je istaknuo kako podupire zahtjeve studenata za poboljšanje kvalitete nastave i najavio je podizanje razine pravne sigurnosti studenata, a posebice zaštite onih studenata koji upozoravaju na probleme u sustavu.

Vezane vijesti

Kontra Primorcu: Nisu Hrvati već Bosanci i Hercegovci starosjedioci na

Kontra Primorcu: Nisu Hrvati već Bosanci i Hercegovci starosjedioci na Balkanu

Nakon što je dr. Dragan Primorac iznio rezultate svog istraživanja prema kojima većina današnjih stanovnika Hrvatske ne vuče gensko podrijetlo od… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika