07.05.2008. / 17:50

Autor: Hrvoje Šimičević

Predsjednik o medijskim natpisima

Mesić bez komentara o navodnoj istrazi protiv Perkovića

Mesić nije htio komentirati medijske navode da je Perković pod istragom austrijskom državnom odvjetništvu zato jer njegov Ured još nije dobio nikakvu službenu potvrdu

Nakon što je nekoliko hrvatskih medija danas prenijelo vijest kako je austrijsko državno odvjetništvo pokrenulo istragu protiv Saše Perkovića, posebnog savjetnika za nacionalnu sigurnost hrvatskog predsjednika, sam predsjednik Stjepan Mesić nije htio komentirati ove navode.

"Bez komentara. Mi ništa službeno nemamo, ne znamo o čemu se radi", kazao je predsjednik Mesić za spomenuti slučaj koji je prvi objavio austrijski magazin News, ističući kako su austrijska tijela pokrenula istragu protiv Perkovića jer je kao izaslanik predsjednika Mesića protivno austrijskim propisima došao u Beč na razgovor s Vladimirom Zagorcem, te prekršio više austrijskih pozitivnih propisa tražeći informacije i nudeći benificije generalu Zagorcu koji je u to vrijeme bio pod jurisdikcijom austrijskog pravosuđa, prenosi Hina.

Mesić je odbio komentirati i Zagorčevu izjavu da će se vratiti tak kad on više ne bude predsjednik, ističući kako nema smisla da još tako razgovara sa Zagorcem. Podsjetimo, umirovljeni general Zagorec uhićen je u Beču u ožujku 2007. na temelju međunarodne tjeralice koju je raspisalo hrvatsko pravosuđe, pod sumnjom da je nezakonito priskrbio dragulje koji su mu 1993. godine predani od strane njemačkog trgovca oružjem kao jamstvo na pet milijuna američkih dolara.

Vezane vijesti

'Nikolić - četnički vojvoda ili redizajnirani predsjednik?'

'Nikolić - četnički vojvoda ili redizajnirani predsjednik?'

Uoči inauguracije Tomislava Nikolića na mjesto predsjednika Srbije, novosadski Dnevnik objavio je osvrt bivšeg predsjednika Hrvatske Stjepana Mesića… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika