10.05.2008. / 14:06

Autor: Hrvoje Šimičević

Mato Arlović

'Konvenciji nedostaje SDP-ov program za konkretna rješenja'

Kritike na račun Konvencije uputio je Mato Arlović, koji smatra kako SDP nije danas predstavio ono najbitnije; konkretni program kojim bi se ponudila rješenja za momentalnu situaciju u Hrvatskoj, 'koja je daleko od zadovoljavajuće'

"Prema budućnosti kročimo zajedno. Imamo najbolji program i skoro najbolju organizaciju, na kojoj doduše trebamo poraditi. No jedno je sigurno, SDP je najpoštenija stranka s najčasnijim stranačkim ljudima koji će na sljedećim izborima pokazati našu pravu snagu", kazao je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, jedan od četrdeset esdepeovaca koji se u kratkom govoru obratio stranačkim delegatima i gostima, pozdravljajući prisutne iz socijaldemokratskog Zagreba, 'a sutra iz socijaldemokratske Hrvatske'. Dodao je kako je 'prestar da bi se ponovno učlanjivao, a premlad da bi bio stara snaga'.

Milanović: SDP je živi organizam, a ne povijesni spomenik

Jedna od kandidatkinja za podpredsjedničko mjesto, Ingrid Antičević Marinović, kazala je kako je za optimizam i nadu koja postoji u Hrvatskoj potrebno zalaganje prepoznatljivog SDP-a. Dodala je kako Socijaldemokratska partija i dalje mora njegovati svoja stranačka načela, te se još više afirmirati kod građana.

Donedavna podpredsjednica stranke, Željka Antunović, kazala je kako je unatoč manjim ili većim stranačkim krizama, stranka i dalje ostala na okupu, dodavši kako se partija mora prvenstveno fokusirati na sadržaj, biti bolja i trijumfirati nad HDZ-om, a ne stranački ugled graditi na 'namještenim osmijesima' svojih čelnika'. Za pobjedu nad HDZ-om potrebno nam je zajedništvo i čvrsti tim; ali ne tim koji će biti samo slika.

Kritike na račun Konvencije uputio je Mato Arlović, koji smatra kako SDP nije danas predstavio ono najbitnije; konkretni program kojim bi se ponudilo rješenja za momentalnu situaciju u Hrvatskoj, koja je daleko od zadovoljavajuće. "Živimo u zemlji u kojoj je gospodarstvo opterećeno zaduženjima, inflacijom i vanjskim dugovima.

Ne treba ni govoriti da ova Vlada nema odgovore i politiku kojom bi se to promijenilo, što su pokazali dosadašnjim vođenjem države", kazao je Arlović, ističući kako je potrebno donijeti deklaraciju u kojem bi cjelokupna Hrvatska javnost vidjela konkretna rješenja za socijalne probleme. Arlović je predložio i da se tijekom trajanja Konvencije formira radna grupa koja bi trebala pripremiti podlogu za stvaranje spomenute deklaracije.

Negodovanje i zvižduci zbog amandmana

Prvi 'moment' konfuzije na Konvenciji je uslijedio zbog 'tehničkih detalja' nakon što je na red došla prva ozbiljna točka; glasanje o amandmanima za izmjenu i dopunu stranačkog Statuta. Naime, problem je uslijedio već nakon prvog glasovanja, jer je vodstvo stranke odbilo prihvatiti glasove 'za', zato jer nije stvoren kvorum od 934 glasa, unatoč činjenici da je većina delegata u dvorani podržala amandman.

Predsjednik radnog Predsjedništva Josip Leko odlučio je da se potom glasovi prebroje, što je izazvalo negodovanje i zvižduke gotovo svih prisutnih delegata. Amandman nije prihvaćen, a zbog nastale konfuzije, predlagatelj je na kraju povukao svoj prijedlog amandmana.

Fotogalerija

  • Ivan Jakovčić, Radimir Čačić, Tonino Picula, Zlatko Komadina, Zoran Milanović, Milanka Opačić i Diana Pleština
  • Tomislav Saucha, Radimir Čačić i Zoran Milanović
  • Ingrid Antičević Marinović
  • Anto Đapić, Ivan Jakovčić, Nenad Stazić i Radimir Čačić
  • Milanka Opačić i Diana Pleština
  • Silvano hrelja, Milorad Pupovac, Anto Đapić, Ivan Jakovčić i Radimir Čačić
  • Zoran Milanović
  • Diana Pleština i Slavko Linić
  • Davorko Vidović i Dragan Kovačević
  • Ivan Sever i Rajko Ostojić
  • Zoran Milanović i Anto Đapić

Vezane vijesti

Bandićevi milijuni za stadion ipak Dinamu

Bandićevi milijuni za stadion ipak Dinamu

Već ovog ljeta, unatoč manjku u proračunu, Milan Bandić je odlučio uložiti dodatnih 30 milijuna u sjevernu tribinu stadiona Maksimir. Time će gradsko… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika