10.05.2008. / 20:29

Autor: Hrvoje Šimičević

'Prijedlog' iz Bandićevog stranačkog ogranka

Zagrebački SDP: Zaokružite Kovačevića

Govoreći delegatima da odbace papiriće 'koje su im tutnuli' Vidović je mislio o dopisu iz zagrebačke središnjice kojim se sugerira članovima da glasaju za Kovačevića

Davorko Vidović, kandidat za predsjednika SDP-a, govoreći danas kao posljednji, dakle treći kandidat koji pretendira na tu poziciju, poručio je danas s govornice stranačke Konvencije delegatima koji će odlučiti o novom šefu partije, 'da potrgaju papiriće koje su im tutnuli, te da vlastitim razumom odaberu kandidata za kojeg smatraju da bi bio najbolji za vođenje stranke'. Vidović je, kako se na Konvenciji od pojedinih esdepeovaca moglo neslužbeno čuti, ovime implicirao na navodne pozadinske manevre kojim ga između ostalog ugledni stranački čelnici neizravno žele deklasirati iz utrke i 'motivirati' da se povuče, a s druge strane da kao svog kandidata suprotno Milanoviću zaokruže Kovačevića.

Naime, kad je govorio o 'tutnutim papirićima', Vidović je navodno mislio na 'prijedlog' odaslan iz središnjice zagrebačkog SDP-a u kojem je delegatima iz te stranačke podružnice 'sugerirano' za koga bi tebali glasati. Kao favorit kojeg bi trebali zaokružiti, spominje se zaposlenik zagrebačkog holdinga Darko Kovačević, dok se s druge strane ne spominju Vidović, ali ni aktualni predsjednik Zoran Milanović.

Milanović: Molim vas za vaše povjerenje

'Konvenciji nedostaje program za konkretna rješenja'

Milanović: SDP je živi organizam, a ne povijesni spomenik

Osim za predsjedničku poziciju, u dopisu se spominju i kandidature za dva potpredsjednika, gdje su zaokruženi Zlatko Komadina i Mato Arlović, a kao jedan od članova predsjedništva predbilježen je i Milan Bandić, kao i Marin Jurjević, ali i još neki drugi. Zaokruženi su i favoriti za članove Glavnog odbora, a među njima nalazi se više od 20 članova iz zagrebačke podružnice. Ovime su i nastavljeni ne baš transparentni potezi lobiranja članova pojedinih podružnica partije, čija će se produktivnost i isplativost pokazati iza 19.30 sati, nakon glasanja svih 1866 delegata te proglašenja novih članova glavnih stranačkih tijela te novog predsjednika.

Vezane vijesti

Bandićevi milijuni za stadion ipak Dinamu

Bandićevi milijuni za stadion ipak Dinamu

Već ovog ljeta, unatoč manjku u proračunu, Milan Bandić je odlučio uložiti dodatnih 30 milijuna u sjevernu tribinu stadiona Maksimir. Time će gradsko… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika