11.05.2008. / 11:47

Autor: Hrvoje Šimičević

Nakon žestokih sukoba

Hezbolah se povukao, Bejrutom patrolira vojska

Dok s jedne strane danas stajne relativno stabilno, s druge je pak strane libanonski premijer Fuad Siniora kazao kako će ta dva pitanja predati u ruke libanonske vojske

Postrojbe libanonske vojske patroliraju u nedjelju Bejrutom nakon što su se borci Hezbolaha povukli iz zapadnog dijela grada kojeg su zauzeli nakon sukoba s pristašama proameričke vlade premijera Fouada Siniore, prenosi Hina, navodeći kako su stotine vojnika zauzele položaje u zapadnom dijelu grada, većinom muslimanskom. Gerilci se više ne naziru, ali postoje još neke barikade na prometnicama, zbog čega su bejrutska luka i aerodrom još uvijek zatvoreni.

Navedeno stanje razvilo se nakon što je u subotu Libanonska vojska zadržala dužnosnika bliskog šijitima na mjestu šefa sigurnosti zračne luke u Bejrutu, a problem Hezbolahove vojne komunikacijske mreže riješiti na način koji "neće štetiti javnom interesu". Time su poništene dvije vladine mjere protiv Hezbolaha, koje su potom ponukale gerilce da zauzmu ovaj dio Bejruta.

Dok s jedne strane danas stajne relativno stabilno, s druge je pak strane libanonski premijer Fuad Siniora kazao kako će ta dva pitanja predati u ruke libanonske vojske.

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika