11.05.2008. / 15:21

Autor: Hrvoje Šimičević

Američki veleposlanik u BiH

English: Unutarnje podjele u BiH su nedopustive

English je dodao kako bi i hrvatski političari u BiH trebali imati u vidu kako su državne podjele nedopustive kad nude prijedloge za takve opcije preustroja

Američko stajalište i dalje je isto što se 'daytonskog' statusa Bosne i Hercegovine tiče, a nove unutardržavne podjele su nedopustive, ponovio je američki veleposlanik u Bosni i Hercegovini Charles English, ističući kako se SAD protivi bilo kakvom poticanju etičke podjele. English je dodao kako bi i hrvatski političari u BiH to trebali imati u vidu kad nude prijedloge za takve opcije preustroja.

"Razumijemo nezadovoljstvo Hrvata postojećim ustavnim aranžmanima no prijedlozi koji su usmjereni prije svega na unutarnje granice i teritorijalni preustroj samo potiču dalje etničke podjele", kazao je američki veleposlanik, prenosi Hina.

Još je jednom ponovio nedavne tvrdnje američkog diplomata i 'oca Daytona' Richarda Holbrookea, koji je kazao kako političari iz redova bosanskih Srba 'opasno griješe' kada spominju izdvajanje Republike Srpske iz BiH, pozvavši ih da shvate razmjere 'zločina genocida počinjenog u ime RS'. "Nema nikakvog samostalnog puta za Republiku Srpsku i to treba biti jasno", kazao je English.

Kazao je također kako predstavnici bošnjačke strane u BiH imaju možda najveću odgovornost u normaliziranju stanja u BiH zbog svoje brojnosti, istaknuvši kako se ne može tvrditi da ratnih zločina nije bilo i na bošnjačkoj strani jer je 'dobro znano kakve su zločine u njihovo ime činili mudžahedini".

Vezane vijesti

Branku Lustigu počasno Srce Sarajeva

Branku Lustigu počasno Srce Sarajeva

Istaknuti filmski umjetnik Banko Lustig dobitnik je počasne nagrade Srce Sarajeva, koju i ove godine dodjeljuje Sarajevo Film Festival (SFF),… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika