12.05.2008. / 08:59

Autor: Hrvoje Šimičević

Pljačka Središta Hrvatskih pošta Split

Srpski kriminalci i šef Hvidre udruženi u pljački 15 milijuna kuna?

Dok su Hrvatski pripremili teren za pljačku preko provjeravanja i snimanja stanja, srbijanski i crnogorski im kolege pljačkaši, obavili su pljačku i potom nagradili ostale s 10 posto 'plijena'; iznos koji je za sada policija jedino i otkrila

Nakon što su u opsežnoj Uskokovoj akciji jučer uhićeno oko desetak osoba za koje se sumnjiči da su prije mjesec i pol opljačkali 15 milijuna kuna iz Središta Hrvatskih pošta Split, policija je u bolnici na splitskim Križinama pronašla oko milijun i pol opljačkanih kuna. Novac je bio skriven u kotlovnici bolnice, a čuvao ga je kotlovničar Emil Cokarić, dugogodišnji zaposlenik splitske bolnice, piše Jutarnji.

Policija bi trebala osim njega privesti i još još pet osoba, među kojima ima i državljana Srbije i BiH, a za koje se sumnjiči da su upleteni u jednu od organiziranijih kriminalnih skupina na ovom dijelu Europe. Lokaciju novca otkrio je jedan od pljačkaša, Jozo Certa; čelnik kaštelanske Hvidre predsjednik županijske Udruge nogometnih sudaca, a jučer je na obavijesni razgovor priveden i njegov 18-godišnji sin te brat Ivan.

Policija ističe kako se kriminalci iz nekoliko zemalja udružili kako bi opljačkali 15 milijuna kuna, a svako od njih je imao svoj dio zadatka. Dok su Hrvatski pripremili teren za pljačku preko provjeravanja i snimanja stanja, srbijanski i crnogorski im kolege pljačkaši, obavili su pljačku i potom nagradili ostale s 10 posto 'plijena'; iznos koji je za sada policija jedino i otkrila. Tijekom akcije, privedeni su i neki drugi članovi kriminalne skupine iz BiH i Srbije, ali istragom se pokazalo kako nemaju veze s pljačkom nakon čega ih je policija deportirala. Istraga se nastavlja.

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika