12.05.2008. / 10:01

Autor: Hrvoje Šimičević

Demoni

Chavez se okomio na Angelu Merkel povezujući je s Hitlerom

Nakon što je prije dvije godine s govornice Opće skupštine UN-a nazvao američkog predsjednika Georga W. Busha "vragom", Chavez je jučer usporedio Merkelinu stranku s Hitlerovom politikom

Venezuelanski predsjednik Hugo Chavez, inače otprije poznat kao političar koji voli demonizirati svjetske čelnike u slučaju da mu se ne sviđaju, nastavio je s ovim trendom osporedivši ovaj put politički kolektiv; točnije njemačku Demokršćansku uniju kancelarke Angele Merkel za ideološko koketiranje s Adolfom Hitlerom.

Nakon što je prije dvije godine s govornice Opće skupštine UN-a nazvao američkog predsjednika Georga W. Busha "vragom", Chavez je gostujući jučer na venezuelanskoj televiziji i radiju kazao kako je CDU "isti kao desničari koji su podupirali Hitlera i fašizam". Iako je u jednom trenutku kazao kako će nastaviti s uvredama na račun Merkelove, kontroverzni venezuelanski vođa nakon toga se ipak zaustavio.

Chavez je njemačku kancelarku uzeo na zub nakon što je ona navodno pozvala neke južnoameričke lidere da ne stvaraju čvršće veze s venezuelanskim režimom, prenosi Hina.

Vezane vijesti

'Njemačka ucjena'

'Njemačka ucjena'

Vrhovna koordinatorica borbe protiv europske financijske krize, njemačka kancelarka Angela Merkel, pravi razlog trenutnom jadnom stanju "Starog… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika