15.05.2008. / 15:14

Autor: Tanja Molvarec

GOOGLE STREET VIEW

Sustav sa snimkama ulica izazvao zabrinutost Europske unije

Google Maps i Google Earth su potaknuli kritiku u mnogim zemljama zbog pružanja informacija o osjetljivim lokacijama, kao što su vojne baze ili potencijalne mete terorističkih napada

Uvođenje Googleovog servisa sa detaljnim snimkama ulica izazvalo je zabrinutost u Europskoj uniji. Google Street View pruža prikaz ulica u 30 američkih gradova. Ovaj servis je postao izuzetno popularan među vozačima ali je istovremeno izazvao i kontroverze zbog napada na privatnost građana.

Peter Hustinx, nadležan za pitanje zaštite podataka Europske unije, koji radi s europskim vlastima na izradi pravila o zaštiti osobnih podataka i zaštiti privatnosti, izjavio je da je uvjeren da će Gogle razmotriti europske zakone u budućem predstavljanju proizvoda.

"Čini se da ne postoji kapacitet da se ovaj sistem prilagodi različitim modovima", izjavio je Hustinx.

Pentagon je s Googleom pregovarao o svojim zahtjevima da se uklone online fotografije sa Street View-a zbog opasnosti o narušavanju sigurnosti američkih vojnih baza. Street View se tek treba predstaviti izvan granica SAD-a.

Google Maps i Google Earth su potaknuli kritiku u mnogim zemljama zbog pružanja informacija o osjetljivim lokacijama, kao što su vojne baze ili potencijalne mete terorističkih napada, objavio je Reuters. 

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika