15.05.2008. / 16:45

Autor: Tanja Molvarec

EXTRA ZONA

Odšteta od 72 tisuće eura radi narušavanja privatnosti

Tužene agencije Big Pictures UK i Eliot Press SARL prodale su tabloidima fotografije Liz Hurley i njenog supruga te Hugha Granta. Fotografije su snimljene bez njihova znanja

Glumac Hugh Grant te manekenka i glumica Liz Hurley i njezin suprug Arun Nayar, dobili su u Londonu 71.956 eura odštete zbog objavljivanja fotografija bez njihova znanja. Ovaj je trojac tužio foto agenciju Big Pictures UK i Eliot Press SARL ali nisu se pojavili u londonskom Vrhovnom Sudu.

Osim te dvije agencije, Associated Newspaper i News Group Newapapers također će morati platiti odštete za nepoštivanje privatnog života.

Laura Tyler, odvjetnica tužitelja objavila je sudu da su fotografije snimljene bez pristanka glumaca u listopadu 2007. tijekom praznika u turističkom kompeksu Maldiva kojeg su izabrali jer su izolirani i štite intimnost svojih gostiju.

Fotografije su prodane određenom broju novina, posebice britanskim tabloidima News of the World i Mail od Sunday.Odvjetnica je precizirala da su agencije priznale da fotografije nisu smjele biti snimljene, čime su prekršili intimnost tužitelja.

Predstavnik agencija Matthew Nicklin se ispričao klijentima.


Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika