15.05.2008. / 17:02

Autor: Tanja Molvarec

NA MIROGOJU

HSS obilježio 44. godišnjicu smrti Vlatka Mačeka

Friščić je rekao da je Vlatko Maček “za dlaku” izbjegao tragediju Hrvata na Bleiburgu, a koju je Stanko Tomić, potpredsjednik organizacije HSS-a “Dr. Juraj Krnjević”, jedva preživio

Polaganjem vijenaca u Radićevu paviljonu u mirogojskim arkadama Hrvatska seljačka stranka (HSS) obilježila je 44. obljetnicu smrti Vlatka Mačeka, predsjednika HSS-a prije i za vrijeme Drugoga svjetskog rata, piše Večernji list. Izaslanstvo te stranke ispratilo je i posmrtne ostatke Stanka Tomića, istaknutog člana HSS-a u izgnanstvu i potpredsjednika organizacije HSS-a “Dr. Juraj Krnjević” u Velikoj Britaniji, koji je umro u Londonu 1972.

Vijence je položilo izaslanstvo Hrvatske seljačke stranke predvođeno predsjednikom Josipom Friščićem koji se u prigodnom govoru osvrnuo na ulogu Vlatka Mačeka i događajima koji su uslijedili nakon njegova progonstva iz domovine.

Friščić je rekao da je Vlatko Maček “za dlaku” izbjegao tragediju Hrvata na Bleiburgu, a koju je Tomić jedva preživio. U kratkom govoru naglasio je njihove zasluge u održanju i radu stranke u izgnanstvu gdje su obojica preminuli.

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika