15.05.2008. / 18:08

Autor: Tanja Molvarec

POVJERENSTVO MEDICINSKOG FAKULTETA

Marušiću javna opomena zbog izjava o korupciji

Dr. Marušić se bunio jer vještačenje može zatražiti samo sud a ne Pvjerenstvo medicinskog fakulteta kao u njegovom slučaju

Profesor zagrebačkog Medicinskog fakulteta dr. Matko Marušić dobio je javnu opomenu zbog sporne izjave u medijima o navodnoj korupciji na tom fakultetu. Postupak protiv njega je pokrenuo Dekanski kolegij a zatražena je i psihijatrijska procjena dr. Marušića.

Trojica uglednih psihijatara trebali su izvršiti procjenu ali je ta namjera uzbunila samog doktora koji je javno prosvjedovao protiv nje. Naime, dr. Marušić se bunio jer vještačenje može zatražiti samo sud a ne Povjerenstvo medicinskog fakulteta kao u njegovom slučaju. Prof. Marušić izjavio je kako mu je odluka Povjerenstva za stegovni postupak Medicinskog fakulteta kratko priopćena te da će se na nju žaliti.

Naglasio je da ni on ni njegov odvjetnik, uvidom u spis postupka, nisu pronašli dokument kojim je od trojice psihijatara zatraženo stručno mišljenje, ali da su pronašli odgovore dvojice psihijatara u kojima oni odbijaju dati takvo mišljenje.


Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika