16.05.2008. / 09:41

Autor: Hrvoje Šimičević

Posljedice ciklona Nargis

Potvrđeni slučajevi kolere u Mianmaru

Za sada zbog nepristupačnosti terena te otežanog spašavanja zbog vladajuće vojne hunte nije u potpunosti poznat točan broj oboljelih od kolere

Zloslutne tvrdnje humanitaraca koji su kao posljedicu ciklona Nargis u Mianmaru najavljivali zarazne bolesti, ostvarila se. Naime, u nekoliko je područja ciklononom pogođenog Mianmara potvrđena kolera, ali stručnjaci ističu kako je broj oboljelih u skladu s bilancom od proteklih godina, objavila je svjetska zdravstvena organizacija (WHO).

"Potvrđeni su neki slučaji kolere", rekla je Maureen Birmingham koja obnaša dužnost predstavnika WHO-a u Tajlandu, ističući kako je u u najteže pogođenom području delte Irrawaddyja kolera endemska.

"Nije riječ o eksploziji kolere. Zasad kolere nema ništa više nego što bi to bilo uobičajeno u Mianmaru u ovo doba godine", kazala je Birmingham. Za sada zbog nepristupačnosti terena te otežanog spašavanja zbog vladajuće vojne hunte nije u potpunosti poznat točan broj oboljelih od kolere, no znanstvenici se nadaju da se u nadolazećim danima zarazne bolesti posredstvom zagađene vode ipak neće proširiti.

Vezane vijesti

Povijesno putovanje Europom

Povijesno putovanje Europom

Mianmarska oporbena čelnica Aung San Suu Kyi pošla je u srijedu ujutro iz Yangona u povijesno putovanje Europom, gdje će napokon održati govor kao… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika