16.05.2008. / 10:37

Autor: Hrvoje Šimičević

Američki softverski div

Žalba Microsofta na rekordnu kaznu EU-a

Žalba je podnesena prvostupanjskom sudu, a u njoj se zahtjeva konkretnije objašnjenje presude Europske komisije

Američki softverski div Microsoft podnio je prema očekivanju žalbu na rekordnu novčanu kaznu Europske komisije od 899 milijuna eura, koja im je određena zbog nepoštivanja propisa Europske unije o slobodnoj tržišnoj konkurenciji, prenose agencije. Žalba je podnesena prvostupanjskom sudu, a u njoj se zahtjeva konkretnije objašnjenje presude Komisije, koja je Microsoft već 2004. godine osudila na novčanu kaznu od 497 milijuna eura zbog zlouporabe dominantnog položaja na tržištu, da bi 2006. godine kazna bila povećana za 280,5 milijuna eura za nepoštivanje ove odluke.

Iako se činilo kako je Microsoft nakon presude iz ove godine prihvatio odluku prihvativši nižu cijenu ulaznice za pristup tehničkoj dokumentaciji nožnoj za interoperabilnost softvera drugih kompanija s njegovim korisničkim računima, to je novom žalbom demantirano. Podsjetimo, Europska komisija podnijela je početkom godine i novu istragu protiv Microsofta vezanu uz interoperabilnost konkurentskih aplikacija s njegovim rješenjima, poput primjerice programa Office.

Vezane vijesti

Mobilni telefon Huawei Ascend s Windows Phone 8 operativnim sustavom

Mobilni telefon Huawei Ascend s Windows Phone 8 operativnim sustavom

Huawei je najavio da će proširiti partnerski odnos s Microsoftom i kreirati prvi Huawei pametni telefon s Windows Phone operativnim sustavom. Novi će… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika