16.05.2008. / 16:19

Autor: Tanja Molvarec

PRITUŽBA NOVE TV I RTL-A

Šefovi komercijalnih televizija traže zabranu oglašavanja na HRT-u

Komercijalne televizije svoju budućnost vide u većem dijelu marketinškog kolača koji bi im pripao zabranom oglašavanja na HRT-u i pozvali su se na češki model gdje su reklame na javnoj televiziji gotovo potpuno zabranjene

U žestokoj raspravi s čelnim ljudima dvije televizije Nove TV i RTL-a, šef Nove TV Dražen Mavrić i glavni urednik RTL-a Ivan Lovreček zatražili su od regulatora da HRT-u zabrani prikazivanje oglasa jer se javna televizija financira pretplatom, piše Večernji list.

Komercijalne televizije svoju budućnost vide u većem dijelu marketinškog kolača koji bi im pripao zabranom oglašavanja na HRT-u i pozvali su se na češki model gdje su reklame na javnoj televiziji gotovo potpuno zabranjene.

U zakonu o elektroničkim medijima u članku 19 stoji da oglašavanje ne smije prijeći 12 minuta u jednom satu programa na državnoj ili regionalnoj razini te 18 minuta na lokalnoj razini.
"Ako nam zabrane oglase, morat ćemo zatražiti povećanje televizijske pretplate", rekao je prvi čovjek HRT-a Vanja Sutlić.

I na HRT-u imaju velike planove, najavio je Sutlić na Festivalu tržišnog oglašavanja u Opatiji. U idućih pet godina pokrenuti će sedam novih tematskih kanala. Jedan kanal namijenjen hrvatskom sportu, kanal s lokalnim programom, informativni, glazbeni, dokumentarni i dječji kanal HRT će pokrenuti u idućih pet godina, jer do kraja 2011. Hrvatska emitiranje s analognog treba zamijeniti digitalnim signalom, što će omogućiti 32 kanala na nacionalnoj razini.

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika