20.05.2008. / 20:06

Autor: Hrvoje Šimičević

Prinova u floti

FOTO: Novi avion u floti Croatia Airlinesa

Nabava zrakoplova Dash 8-Q400 omogućit će hrvatskom nacionalnom avioprijevozniku povoljniju strukturu flote te veću učinkovitost u upravljanju prihodima, ističu iz Croatia Airlines

Prvi od četiri zrakoplova Dash 8-Q400 kanadskog proizvođača Bombardier Aerospace, koji će unaprijediti postojeću flotu nacionalne avio-kopanije Croatia Airlinesa, sletio je jučer u zagrebačku zračnu luku. Riječ je o jednom od najsuvremenijih turboprop zrakoplova putničke konfiguracije 76 sjedala, a isporučen je iz Toronta slijedom ugovora o operativnom najmu četiri zrakoplova. Isporuka preostalih zrakoplova očekuje se do proljeća iduće godine, dok će istodobno iz flote Croatia Airlinesa izlaziti zrakoplovi ATR42.

Nabava zrakoplova Dash 8-Q400, koji, po letačkim obilježjima, tehnološkim dostignućima i ekonomičnosti ulazi u svjetski vrh zrakoplovne industrije, omogućit će hrvatskom nacionalnom avioprijevozniku povoljniju strukturu flote te veću učinkovitost u upravljanju prihodima, ističu iz Croatia Airlinesa. U ugovor o najmu uključeno je i školovanje pilota te kabinskoga i tehničkog osoblja Croatia Airlinesa, dok je u floti trenutačno 11 zrakoplova - četiri Airbusa A319, četiri Airbusa A320, dva zrakoplova ATR42 i novi Dash 8-Q400

Fotogalerija

  • Riječ je o jednom od najsuvremenijih turboprop zrakoplova putničke konfiguracije 76 sjedala
  • Isporuka drugog novog zrakoplova Dash 8-Q400 očekuje se u drugoj polovici lipnja ove godine, dok je isporuka trećeg i četvrtog planirana za proljeće iduće godine.
  • Uključenje prvog zrakoplova Dash 8-Q400 u redoviti promet Croatia Airlinesa očekuje se 23. svibnja na letu iz Zagreba u Bruxelles.
  • Msgr. Marin Srakić blagoslovio je novi zrakoplov Bombardier iz flote Croatia Airlinesa
  • Trenutno je u floti Croatia Airlinesa 11 zrakoplova - četiri Airbusa A319, četiri Airbusa A320, dva zrakoplova ATR42 i novi Dash 8-Q400.
  • Potpredsjednik Vlade Damir Polančec

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika