22.05.2008. / 13:05

Autor: Tanja Molvarec

Priprema za predsjedničke izbore u SAD-u

Novinar Independenta: Hillary Clinton bi trebala priznati poraz

Nadmetanje između Hillary Clinton i Baracka Obame je senatora Obamu učinilo snažnijim i zrelijim kandidatim

Rezultati glasovanja u Kentuckyju i Oregonu su pokazali da je Barack Obama na pragu da osigura svoje sudjelovanje u utrci za Bijelu Kuću, piše list The Independent u svom osvrtu na izbor predsjedničkog kandidata.

List piše da je senatorica Hillary Clinton vodila neumornu kampanju vrijednu svake pohvale. To nadmetanje je senatora Obamu učinilo snažnijim i zrelijim kandidatom. Nije međutim jasno zašto Hillary Clinton nastavlja borbu sada kada više nema realne šanse da pretekne Obamu, piše novinar The Independenta. Dodaje da bi senatorica, za dobrobit svoje stranke, trebala priznati poraz i tako započeti „slijedeći čin ove uzbudljive drame“.

Prema novim rezultatima, Obama je prikupio 1,915 od 2,026 potrebnih delegata i superdelegata, a američki analitičari predviđaju kako će bez većih poteškoća uspjeti dobiti povjerenje potrebne brojke delegata, ako se u obzir uzme činjenica da ih je u igri još 221.

Vezane vijesti

Njemačka odlučuje o grčkoj budućnosti

Njemačka odlučuje o grčkoj budućnosti

Svijet je u ponedjeljak odahnuo nakon što su na izborima u Grčkoj dan ranije pobijedili pristaše štednje, no tisak upozorava da je svjetsko… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika