22.05.2008. / 16:46

Autor: Tanja Molvarec

Smrt Mile Gotovine

Vlada daje jamstva za Gotovinin povratak u Haag nakon sprovoda

Mile Gotovina se nije, prema riječima svojih prijatelja mogao pomiriti s tim da mu sinu sude za zločine

"Ukoliko Ante Gotovina zatraži od Haaškog suda da ga se pusti na pogreb oca, hrvatska Vlada spremna je jamčiti da će se nakon boravka u Hrvatskoj vratitit u Haag", izjavio je Zlatko Mehun, glasnogovonik vlade.

Mile Gotovina, otac generala Ante Gotovine, preminuo je jutros u svojoj kući u Pakoštanima od infarkta u 76. godini života. Mili Gotovini pozlilo je nešto prije devet sati ujutro, a unatoč pokušaju reanimacije od strane osoblja Hitne medicinske pomoći Mile Gotovina je preminuo.

”Konstatirali smo smrt u 9.23 sati. Mile Gotovina je i prije nekoliko godina imao infarkt „rekao je dr. Ivanda , dežurni liječnik zadarske Opće bolnice.

„Mile je prvi srčani udar dobio nakon optužnice protiv Ante i sve je to jako teško primao” rekao je Milivoj Kurtov, načelmik Općine Pakoštana za Večernji list.

Informaciju da mu je umro otac general Gotovina je dobio ubrzo nakon smrti Mile Gotovine, a potom je stupio u kontakt sa svojim bratom Borom. ”Anti je teško i rekao je Bori da obavi sve što je potrebno i što bi on učinio da je u Pakoštanima. Ante je rekao da će se on moliti za svojeg oca u Haagu, a inzistirao je i da se danas u Haagu održi rasprava na njegovu suđenju „rekao je Milivoj Kurtov.

Mile Gotovina je imao petero djece. Iz braka s Antinom majkom Anom imao je sinove Antu i Boru te kćer Anicu, a nakon što mu je supruga poginula zbog mine oženio se njezinom sestrom Milkom s kojom je imao sinove Branimira i Franu

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika