22.05.2008. / 17:42

Autor: Tanja Molvarec

Incest

Argentinac napravio kćeri dvoje djece

Eleuterio Soria (73) je pribjegavao psihološkoj dominaciji. Iako je njegova kći u nekoliko navrata bježala od kuće, svaki bi se put vratila jer je njezin otac prijetio njihovoj djeci, koristeći se nekad i pištoljem.

Argentinac Eleuterio Soria (73) osuđen je na 16 godina zatvora jer je svoju kćer 11 godina držao kao seksualnu robinju, a ona mu je za to vrijeme rodila dvoje djece.
Soria je svoju kćer, čije ime nije otkriveno, počeo zlostavljati 1992., kad je imala samo 12 godina. Godinu dana kasnije rodila mu je prvo dijete, potaknuvši time svoju majku da napusti njihov dom u La Matanzi, radničkoj četvrti Buenos Airesa. Dom je s vremenom napustilo i ostalih pet članova Sorijine obitelji. Drugo dijete rodila mu je 1997. godine.

Sorijin slučaj, istaknuo je tužitelj Sergio Antin, ima određene sličnosti s onim Austrijanca Josefa Fritzla, koji je prošlog mjeseca uhićen jer je svoju kćer Elisabeth držao zatočenu u podrumu te je silovao pune 24 godine.
”Ako govorimo o seksualnom podjarmljivanju i uzmemo u ozbir da žrtva nije napuštala kuću, postoje sličnosti s Fritzlovim slučajem”istaknuo je Antin nakon što je Soriji u utorak izrečena presuda.
No, za razliku od Fritzla, Soria nije koristio fizička sredstva kako bi svoju kćer držao zatočenu unutar četiri zida, već je pribjegavao psihološkoj dominaciji. Iako je njegova kći u nekoliko navrata bježala od kuće, svaki bi se put vratila jer je njezin otac prijetio njihovoj djeci, koristeći se nekad i pištoljem.

Od svog oca uspjela je, prenose svjetske agencije, pobjeći 2003. godine, kad ga je i prijavila policiji.
Nakon što je njen slučaj izašao na vidjelo, argentinski psiholozi uopće nisu bili začuđeni što joj je trebalo više od desetljeća da potraži pomoć nadležnih institucija.
”Ako je njen svijet iznutra bio tako izopačen, kako je mogla misliti da će joj vanjski svijet pomoći “objasnila je Cristina Castillo, obiteljska psihologinja iz Buenos Airesa, dok je Maria Elen Leuzzi, osnivačica organizacije Pomoć za žrtve silovanja, istaknula kako je sram jedan od razloga koji sprečava žrtve incesta da ispričaju svoju priču

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika