23.05.2008. / 17:54

Autor: Tanja Molvarec

Neće šest postotnu veću plaću

Angela Merkel odrekla se povišice

U Njemačkoj, u kojoj bi bez socijalne pomoći 26 posto stanovnika živjelo ispod granice siromaštva, Angela Merkel mjesečno zarađuje 15.833 eura.

Njemačka se kancelarka Angela Merkel zajedno s članovima vlade odrekla šest postotne povišice plaće, prenijele su agencije, nakon što su vladajuće stranke odlučile odbaciti od javnosti jako kritiziranu povišicu za zastupnike.

Kancelarka i ministri trebali su, prema nagodbi o plaćama službenika u javnom sektoru, dobiti povišicu od 3.1 posto ove i 2.8 posto iduće godine.
Merkel je odluku objavila u srijedu, a parlament bi je trebao potvrditi. Kritike zbog povećanja plaća uslijedile su nakon zabrinutosti zbog neravnomjerne podjele bogatstva.

U Njemačkoj, u kojoj bi bez socijalne pomoći 26 posto stanovnika živjelo ispod granice siromaštva, zastupnici imaju plaću od oko 7.5 tisuća eura, a Angela Merkel mjesečno zarađuje 15.833 eura.

Vezane vijesti

'Njemačka ucjena'

'Njemačka ucjena'

Vrhovna koordinatorica borbe protiv europske financijske krize, njemačka kancelarka Angela Merkel, pravi razlog trenutnom jadnom stanju "Starog… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika