23.05.2008. / 18:12

Autor: Tanja Molvarec

Zbog antisovjetske propagande

Komunistička partija traži zabranu prikazivanja Indiane Jonesa

Članovi KP-a smatraju da film obmanjuje mlade koji će ići u kino i izaći uvjereni da je Rusija "izazvala SAD"

Novi film o pustolovnom arheologu Indiani Jonesu nije se svidio članovimruske Komunističke partije koji su ga prozvali radi "antisovjetske propagande koja iskrivljuje povijest" te su zatražili zabranu prikazivanja u Rusiji.

Indiana Jones i Kraljevstvo kristalne lubanje, četvrti je nastavak filmske sage u kojoj Harrison Ford tumači arheologa koji se 1957. godine natječe sa zlom agenticom KGB-a (igra je Cate Blanchet) u potrazi za lubanjom s navodnim mističnim moćima.

"Boli nas jer smo zajedno s Amerikom porazili Hitlera i simpatizirali s njima kad im je udarac nanio Bin Laden. No oni i dalje po svome i dalje plaše djecu Komunistima. Ti ljudi nemaju srama", ustvrdio je Viktor Perov, član KP-a iz Sankt Peterburga.
Perovljevi komentari objavljeni su na lokalnom partijskom sastanku.

Drugi član KP-a Rusije, Andrej Gindos tvrdi da su "Harrison Ford i Cate Blanchett drugorazredni glumci koji služe kao psi CIA-e. Moramo spriječiti tim ljudima pravo ulaska u našu zemlju".

Sergej Malinkovič iz KP-a smatra da današnji "ruski tinejdžeri pojma nemaju što se događalo 1957. godine. Oni će ići u kino i biti uvjereni da smo 1957. mi izazivali SAD i da smo gotovo mi izazvali nukelarni rat". "To je glupost. 1957. komunisti nisu s kristalnom lubanjom jurili po SAD-u. Zašto bismo pristali na takvu laž sa Zapada kojom se želi obmanuti naša mladež?", rekao je Malinkovič.


Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika