23.05.2008. / 19:04

Autor: Tanja Molvarec

Otkrivanjem zdrastvenog kartona

Senator McCain želi pokazati javnosti da nije prestar za predsjednika

Najveća prijetnja zdravlju ovog senatora bilo je otkriće melanoma, oblika raka kože. No, melanom nije ostavio dugotrajne posljedice na njegovo zdravlje

Republikanac i kandidat za američkog predsjednika John McCain otkrio je javnosti svoj zdrastveni karton u razdoblju od 2000. do 2008.godine.

Više od tisuću stranica zdrastvenog kartona ne otkriva znakove bolesti raka a McCainov tlak i težina normalni su za jednog 72-godišnjaka. Ako ga izaberu, McCain će biti najstarija osoba koja je ikada zauzela predsjedničko mjesto. Analitičari tvrde da je McCain objavom nalaza htio pokazati glasačima da njegova dob nije problem. Zdrastveni kartoni također otkrivaju da senator uzima lijekove jer ima povišen kolesterol. "McCainovi nalazi pregleda srca bolji su nego u nekih mlađih pacijenata", rekao je senatorov osobni liječnik za Associated Press.

Najveća prijetnja zdravlju ovog senatora bilo je otkriće melanoma, oblika raka kože. No, melanom nije ostavio dugotrajne posljedice na njegovo zdravlje. U veljači ove godine, doktori su odstranili rani oblik raka kože koji se lako liječi.

Ovo nije prvi put da senator otkriva javnosti svoje zdrastveno stanje. Učinio je to 2000. godine kada je otkrivena psihijatrijska procjena naložena jer je McCain sudjelovao u ratu u Vijetnamu 70-ih godina. No, procjena je pokazala da činjenica da je bio zatočen tijekom rata nije McCainu uzrokovala veće traume.

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika