26.05.2008. / 10:10

Autor: Tanja Molvarec

Tlo i dalje podrhtava

Još jedan potres pogodio Kinu

Četiri mrtva su zabilježena u gradu Hanzhongu, u pokrajini Shaanxi, sjeveroistočno od Sečuana, gdje je bio epicentar naknadnog potresa jakosti 6,4 stupnja po Richteru koji se dogodio jučer

Najmanje je šest osoba izgubilo život jučer u naknadnom podrtavanju tla povezanom s velikim potresom koji je 12. svibnja pogodio Kinu, objavila je službena agencija Nova Kina koja je u jutros izvijestila o četiri nove žrtve.

Četiri mrtva su zabilježena u gradu Hanzhongu, u pokrajini Shaanxi, sjeveroistočno od Sečuana, gdje je bio epicentar naknadnog potresa jakosti 6,4 stupnja po Richteru koji se dogodio jučer.

Prve dvije žrtve zabilježene su u Sečuanu i u pokrajini Gansu, nešto sjevernije. U Hanzhongu je 20 osoba teže ozlijeđeno, rekao je gradonačelnik tog grada Hu Runze, a prenosi Nova Kina koja je već bila izvijestila o stotinama ozlijeđenih u tom naknadnom potresu u kojemu je srušeno i više od 70.000 kuća.

Katastrofalni potres koji je prije dva tjedna razorio Sečuan bio je jakosti 8 stupnjeva i usmrtio je više od 62.000 ljudi, prema službenim potvrđenim podacima.


Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika