28.05.2008. / 14:00

Autor: Sandra Županić

Otvorenje garaže na Tuškancu

Gornji grad uskoro postaje pješačka zona

Garažu "Tuškanac" otvorio je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić koji je najavio da je otvaranje ove garaže početak pretvaranja Gornjeg grada u pješačku zonu

Garažu 'Tuškanac' otvorio je zagrebački gradonačelnik Milan BandićGaražu 'Tuškanac' otvorio je zagrebački gradonačelnik Milan BandićU Zagrebu je danas otvorena nova javna garaža "Tuškanac". Površina garaže je oko 13 300 četvornih metara, ima prizemlje i četiri podzemne etaže na kojima je napravljeno 465 parkirališnih mjesta. Na garaži se nalazi veliko košarkaško igralište, fontana i šetnica.

Radovi na garaži trajali su gotovo dvije godine te je za cijelo uređenje potrošeno 52 milijuna kuna.

Garažu "Tuškanac" otvorio je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić koji je najavio da je otvaranje ove garaže početak pretvaranja Gornjeg grada u pješačku zonu.

"U prvoj fazi, koja bi trebala početi već 1. lipnja, ukinut ćemo 400 parkirališnih mjesta na Gornjem gradu i ostaviti parkirališta samo za vozila Vlade, Sabora i Gradske skupštine. Smatram da bi stanari trebali parkirati u ovoj garaži. Za dvije godine trebala bi počet druga faza – sagradit ćemo tunel od Tuškanca do Gornjeg grada i onda ukinuti i ostala parkirališna mjesta", najavio je Bandić.

Kako bi stanari mogli doći od garaže do Gornjeg grada od garaže "Tuškanac" uskoro bi trebao počet voziti mali autobus.

Direktor Zagrebačkog holdinga Slobodan Ljubičić najavio je da će za stalan najam biti rezervirano 30 do 40 posto mjesta u novoj garaži i pojasnio: "Ova garaža će ubrzo početi vraćati novac uložen u nju jer znamo kome je namijenjena. Smatramo da bi ovdje trebala biti parkirana vozila Vlade i Sabora. Mi smo im se javili s takvom ponudom ali još nismo dobili odgovor. Ne znam kakva će biti cijena parkiranja za automobile tih ustanova jer se ona formira za svaku garažu zasebno."

Ljubičić je također najavio gradnju još dvije nove podzemne garaže – jednu ispod srednjoškolskog igrališta kod Mimare te drugu nedaleko HNK.

Gradnja garaže kod Mimare mogla bi početi već u listopadu, rekao je Ljubičić, a trebala na prvoj podzemnoj etaži imati trgovački centar.

Fotogalerija

  • Garažu 'Tuškanac' otvorio je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić
  • Površina garaže je oko 13 300 m2
  • Garaža ima prizemlje i četiri podzemne etaže na kojima je napravljeno 465 parkirališnih mjesta

Vezane vijesti

Bandićevi milijuni za stadion ipak Dinamu

Bandićevi milijuni za stadion ipak Dinamu

Već ovog ljeta, unatoč manjku u proračunu, Milan Bandić je odlučio uložiti dodatnih 30 milijuna u sjevernu tribinu stadiona Maksimir. Time će gradsko… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika