12.08.2002. / 00:00

Autor: Robert Bajruši

AMERIKA

BIVŠI AMERIČKI PREDSJEDNIK RONALD REAGAN U KRITIČNOM STANJU

Reagan više nikoga ne prepoznaje, čak niti svoju suprugu Nancy

BIVŠI AMERIČKI PREDSJEDNIK RONALD REAGAN U KRITIČNOM STANJU
Ronald Reagan, bivši američki predsjednik, koji se od 1994. godine, kada je obznanio da boluje od Alzheimerove bolesti ne pojavljuje u javnosti, u vrlo je teškom stanju, otkrivaju izvori bliski njegovoj obitelji, pa je sve veća bojazan da 91-godišnji bivši predsjednik više neće izdržati dugo.
Prema tvrdnjama nekih prijatelja obitelji Reagan više nikoga ne prepoznaje, čak niti svoju suprugu Nancy. Donedavno je nju jedinu ipak prepoznavao, a sada tek pokoji dan pokaže da mu nije sasvim nepoznata, ali više ne zna tko je. On više ne može dugo ni s kim komunicirati. Donedavno su mu samo otkazivale mentalne funkcije, ali je bio fizički razmjerno u dobrom stanju, ali je sada počeo i fizički slabiti. Prijatelji obitelji tvrde da je briga za njega postala enormno teška i zahtjevna.
To je indirektno potvrdila i njegova supruga Nancy Reagan u javnoj poruci koju je uputila slavnom hollywoodskom glumcu Charltonu Hestonu nakon što je on prošlog tjedna objelodanio da i on pati od Alzheimerove bolesti. Nancy Reagan je rekla da “njena obitelj dobro zna okrutnost te bolesti”, te da se nada da će “Hestonova obitelj smoći snage da se suoči sa svim onim što će je čekati svakog novog dana”.

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika