29.05.2008. / 09:26

Autor: Hrvoje Šimičević

Pozitivan trend

Povratak Rusa na Jadran

Statistike su pokazale kako ruski turisti uglavnom dolaze u parovima, a pokazali zu se kao zahvalne mušterije, jer za razliku od turista iz nekih drugih zemalja, žele konzumirati najbolje i najkvalitetnije hrvatske proizvode

Sve je veći ineteres Rusa za ljetovanje na Jadranu i boravak u Hrvatskoj. Pokazuju to recentne brojke; 150 tisuća lanjskih posjetitelja iz Rusije povećao se za čak 40 posto u ovoj sezoni. Dosta će veliki utjecaj u ovosezonskoj turističkoj bilanci, smatraju turistički djelatnici, imati i nadolazeće Europsko nogometno prvenstvo. Za sada je izvjesno kako će sezona biti uspješna, ako se u obzir uzmu dosadašnji prodani aranžmani, osebujni i rastrošni turisti iz Rusije ove će se sezone uvelike vratiti na Jadranske odmarališta.

Statistike su pokazale kako ruski turisti uglavnom dolaze u parovima, a pokazali zu se kao zahvalne mušterije, jer za razliku od turista iz nekih drugih zemalja, žele konzumirati najbolje i najkvalitetnije hrvatske proizvode. Oni su gosti koji rado ostaju deset do petnaest dana na odmoru, a nije im problem potrošiti i do tisuću eura dnevno. Po osobi. Prosjek dnevne potrošnje im je oko 100 eura dnevno, šro ih stavlja gotovo na sam vrh, jer Britanci jedini troše nešto više.

Turistički djelatnici ističu kako je između ostalog najprivlačniji aspekt koji je ponukao val Rusa da uz standardna odmarališta u Španjolskoj ili pak Italiji dolaze na hrvatsku obalu; romantičarska percepcija idilične slike ovoga područja koja se nije znatnije promijenila od socijalističkih vremena, ali i činjenica što im za razliku od zapadnih zemalja za ulazak u Hrvatsku nije potrebna viza. Ove će godine Hrvatska ugostiti oko 200 tisuća Rusa, a očekuje se više od 1,3 milijuna noćenja.

Vezane vijesti

14% više novozaposlenih u turizmu u odnosu na 2011.

14% više novozaposlenih u turizmu u odnosu na 2011.

Prema podatcima Hrvatskog zavoda za zapošljavanje od siječnja do svibnja ove godine broj novozaposlenih u turističkim djelatnostima činio je udio od… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika