30.05.2008. / 10:32

Autor: Hrvoje Šimičević

Suđenje za ratne zločine

Pejićevim svjedočenjem nastavlja se suđenje Glavašu

Bivši djelatnik Službe za zaštitu ustavnog poretka (SZUP) Danijel Bogdanović u svom je svjedočenju kazao kako je od Glavaševih bliskih suradnika saznao da je na Glavaševoj listi za odstrel

Nastavlja se suđenje Branimiru Glavašu i ostalima optuženima za ratne zločine protiv srpskih civila u Osijeku 1991. godine, svjedočenjem bivšeg načelnika osječkog SZUP-u Zdravka Pejića, nakon što je jučer svjedočio bivši djelatnik Službe za zaštitu ustavnog poretka (SZUP) Danijel Bogdanović.

Kazao je kako je od Glavaševih bliskih suradnika saznao da je na Glavaševoj listi za odstrel. S druge strane, kazao je kako nije imao saznanja o likvidacijama i mučenjima civila 1991. godine, jer nije radio na poslovima koji su se odnosili na ta pitanja.

Bivši predsjednik Izvršnog vijeća Općine Osijek i predsjednik Općinskog kriznog štaba Srećko Lovrinčević u svjedočenju prije Bogdanovića, kazao je kako nije vidio nikakva privođenja, mučenja i ubojstva civila.

Vezane vijesti

Glavaš odbio Karamarka

Glavaš odbio Karamarka

Branimira Glavaša u mostarskom zatvoru vrlo često posjećuju poznate javne osobe iz Hrvatske, tako da sama po sebi nije naročito zanimljiva činjenica… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika