30.05.2008. / 12:22

Autor: Hrvoje Šimičević

Šef CIA-e

Hayden: Al-Qaeda je pred porazom

Na pragu smo strateške pobjede nad al-Qaedom u Iraku, Saudijskoj Arabiji dok je na globalnoj razini djelovanje ove terorističke organizacije svedeno na minimum". kazao je Hayden. Prioritet i dalje ostaje eliminacija odbjeglog Osame bin Ladena

Al-Qaeda je pred porazom u Iraku i Saudijskoj Arabiji, a nazire se potpuna strateška pobjeda nad tom organizacijom, kazao je šef američke CIA-e Michael Hayden u razgovoru za 'Washington Post, ističući kako su njihovi protuteroristički napori dosegnuli Afganistansko- Pakistansku granicu-područje za koje se sumnja da više mjeseci predstavlja utočište vođi Al-Qaede, Osami bin Ladenu.

"Na pragu smo strateške pobjede nad al-Qaedom u Iraku, Saudijskoj Arabiji dok je na globalnoj razini djelovanje ove terorističke organizacije svedeno na minimum". kazao je Hayden, ističući kako je i dalje temeljni cilj lociranje odbjeglog Osame bin Ladena i njegovih užih suradnika. "Najveći prioritet i dalje ostaje uhićenje ili ubijanje bin Ladena" istaknuo je Hayden.

Dodao je kako je sve veći otpor stanovništva islamskog svijeta prema al-Qaedi, ali i još jednom optužio iranske vlasti da svojim uplitanjem sprečavaju napredak stabilizacije stanja u samom Iraku, preko naoružavanja i obučavanja pripadnika fundamentalističkih skupina.

Vezane vijesti

Kabul: Amerikanac ubijen u navodnom uredu CIA-e

Kabul: Amerikanac ubijen u navodnom uredu CIA-e

Afganistanski državljanin, zaposlenik američkog veleposlanstva u Kabulu, otvorio je u nedjelju navečer vatru u prostorima kojima se navodno koristi… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika