30.05.2008. / 14:32

Autor: Hrvoje Šimičević

Predsjednik o nedavnim događajima

Mesić: Jeremić svojim izjavama šteti jedino Srbiji

Mesić je uz kritike na Jeremićevu retoriku, pohvalio i hrvatske školarce zbog recentnih prosvjeda, kritizirajući još jednom Vladu zbog eksperimenata oko državne mature

"Što se prije Srbija suoči sa svojom poviješću, to će biti bolje za nju, na ovaj način samo prolongiraju susret s istinom, a to će se morati dogoditi prije ili kasnije", kazao je predsjednik Stjepan Mesić, komentirajući nedavne izjave srpskog ministra vanjskih poslova Vuka Jeremića. Mesić je kazao kako Jeremić svojim izjavama ne može zaustaviti suđenje u Hagu ili naštetiti Hrvatskoj, već jedino Srbiji.

Što se večerašnjeg koncerta Thompsonova koncerta na Trgu bana Jelačića tiče, Mesić je kazao kako kako ne drži puno do te glazbe, no nada se da će mnogi koji su koristili njegove koncerte za reklamiranje fašističkih znakova i znakova NDH od toga odustati.

Mesić je još jednom kritizirao rad Vlade; konkretno Ministarstva prosvjete i ministra Dragana Primorca zbog nedavnih prosvjeda školaraca koji su tražili ukidanje državne mature. Pohvalio je njihovu ujedinjenost i organiziranost. "To je poruka svima da se ne provode projekti koji nisu do kraja dorađeni i sagledani sa svih aspekata i da se ne mogu se raditi eksperimenti s čitavim generacijama, kazao je Mesić.

Vezane vijesti

'Nikolić - četnički vojvoda ili redizajnirani predsjednik?'

'Nikolić - četnički vojvoda ili redizajnirani predsjednik?'

Uoči inauguracije Tomislava Nikolića na mjesto predsjednika Srbije, novosadski Dnevnik objavio je osvrt bivšeg predsjednika Hrvatske Stjepana Mesića… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika