06.06.2008. / 17:23

Autor: Hrvoje Šimičević

Postignut djelomičan dogovor?

Radnicima Dalmatinke Nove isplate plaća

Iako novi ugovor uključuje i zbrinjavanje viška od oko 80 radnika, nezavisni sindikat Dalmatinke Nove sumnja da će talijanski vlasnici ispoštovati ovaj dio dogovora

Potpredsjednik Vlade Damir Polančec najavio je danas nakon sastanka sindikata i talijanskih vlasnika Dalmatinke Nove, kako bi radnici te tvrtke do sredine srpnja trebali dobiti šest neisplaćenih plaća, a preostale do sredine rujna. Sastanak je održan u Ministarstvu gospodarstva, a dogovoren je konsenzus kako će sve strane u roku od tjedan dana potpisati sporazum kojim će se regulirati zbrinjavanje dosadašnjih 80-tak radnika koji su višak, kao i isplata plaća.

Naime, Dalmatinka Nova ima 326 zaposlenih, dok su talijanski vlasnici istaknuli kako programi uključuju samo 245 radnika. Nakon sastanka, sindikati su izrazili sumnju da će Talijani uopće potpisati ovakav sporazum.

"Mi znamo s kim imamo posla šest godina i vjerovat ćemo im tek kad dobijemo plaće. Mislim da njima treba ne 240, nego dvostruko manje radnika", kazala je predsjednica nezavisnog sindikata Dalmatinke Nove Iva Radonja. Sam dogovor uključuje i isplatu minimalne plaće svim radnicima od 1. srpnja pa do kraja godine, kao i obustavu svih sudskih procesa koji su u tijeku, a povezani su s tvrtkom Dalmatinka Nova.

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika